Microsoft bekräftar att Xbox One måste verifiera sig via internet en gång per dygn samt förklarar hur begagnathandeln fungerar.

Sedan Microsoft-konferensen den 21 maj har spekulationerna rasat kring huruvida Xbox One kräver en ständig uppkoppling eller att regelbundet verifiera sig online. Via ett faktablad på officiella Xbox-sajten är det nu bekräftat att konsolen måste auktorisera sig var 24:e timme. Om mer än ett dygn passerat utan internetuppkopplin går det inte längre att starta spelen.

Vidare så har Microsoft specifierat hur spellicenser kommer att fungera, och där är uppgifterna något mer positiva. Du kommer till exempel både att kunna köpa spel i traditionella affärer och direkt online vid lanseringen. Eftersom spelen installeras i molnet kommer du också att kunna nå hela ditt spelbibliotek på vilken Xbox One du än loggar in på. Dessutom kan upp till tio familjemedlemmar köra dina spel, inloggade på valfri konsol.

Begagnathandeln

En het potatis har varit begagnathandeln och huruvida du kan ge bort spel till dina vänner. Microsoft kommer inte att ta några avgifter för detta, men vad det gäller begagnade spel måste återförsäljaren vara auktoriserad och tredjepartsutgivare har där möjlighet att kräva betalning. Microsoft påpekar att de inte kommera att kräva någon del av den kakan. Du kommer också att kunna ge bort spel till kompisar som funnits på din vänlista i minst 30 dagar och spelet kan bara ges bort en gång.

Avslutningsvis kan vi också meddela att Kinect-kameran går att stänga av.

jag förstår dig inte riktigt, även om det kanske är lite sent att svara på detta.. det jag skriver om är ju vad som händer om Internet ligger nere, inte hushållselen.. har du lust att vidareutveckla? 11/06 Fick idag min internetuppkoppling fixad efter att inte ha kunnat kopplat upp under en vecka. En vecka då jag vart hemma sjuk. Blir aldrig en Xbox One. Kan inte tänka mig hur arg jag skulle bli att skiten skulle vägra låta mig spela vid ett sådant tillfä... 10/06 X won't mark my future box that's for sure! 10/06 Även om det tar emot att försvara MS när det gäller detta så MÅSTE du knappast logga in varje dag för att spelen ska fungera när du väl ska till och spela. Har du inte spelat på en månad så måste konsolen göra en koll innan du kan spela. Har du då ingen... 10/06 Seriöst... riktar sig Microsoft enbart till hardcoregamers som inte har något liv utanför sin spelkonsol? Helt absurd funktion att man måste verifiera varenda dygn...!!! För det första känner jag verkligen inte för att spela varenda dag och för det andr... 10/06 Jag tror inte att MS är onda människor. Att de skulle sitta och vältra sig i hur mycket kontroll de har över sina konsumenter bara naivt. Ingen ingenjör på Microsoft är ute efter eran eftertraktade "integritet" (Som de flesta ändå ger bort helt frivilli... 10/06 Som angry joe och francis säger så väl, är just att vi kommer inte längre äga våra spel, utan vi betalar full pris för spel som vi praktiskt taget hyr mer än äger? Om spelen kostar 100spänn för AAA spel, så är jag ok med det. Men om spelen kostar 5-700k... 10/06 I see, inte så dum idé alls :) 09/06 Tycket det är en helschysst jämförelse med tanke på den tid vi lever i. Dags att lämna 90-talet bakom oss nu kanske? 09/06 Man behöver inte ha i bluray skivan, ganska soft iaf :P 09/06
Skicka en rättelse