Respawn Entertainment förklarar hur Xbox Live-molnet avlastar deras debuttitel.

Förutom modbarhet är dedikerade servrar den mest efterfrågade multiplayerfunktionen och #Respawn Entertainment bekräftar att det ligger till grund för upplevelsen i #Titanfall. I ett längre blogginlägg förklarar teknikern Jon Shiring hur de använder Xbox Live-molnet för att få tillgång till servrar över hela världen och varför det är en fördel i jämförelse med spelardrivna slagfält.

Bland annat menar han att klienterna därmed får tillgång till mer resurser, vilket leder till bättre grafik- och ljudupplevelser. Molnet ska också driva AI-kontrollerade enheter, som titan-mecharnas autopilotläge när du är upptagen med att härja runt på egen hand.

Tack till mikemike79 för detta #nyhetstips!
Riktigt kul att höra. Riktigt imponerad av detta spel hittills, hoppas det är lika kul att spela det. :) Blir dag ett köp till Xbox One. 25/06 För det första så heter det GDDR5 vilket är standarden för grafikminne till grafikkort, medans DDR3 är standarden för internminne (eller korttidsminne). GDDR5 har en högre klockfrekvens som till slut någon enstaka FPS som inte behövs eftersom att spelet... 25/06 Det är inte ofta jag anmäler en post här på FZ, för att inte nämna tre stycken från samma författare. Med lite tur har du bara skämt ut dig och fått ditt trams bortstädat, med lite mer tur (fast för oss istället) så blir du bannad. Grattis Chrille! Och... 25/06 Fanboy, du. Och inte ddr5, det är gddr5. Stor skillnad. Båda enheterna har många intressanta exklusiva titlar. Däremot gillar jag inte microsoft så valet är ju ganska enkelt. Jag går inte med på att microsoft säljer information till cia och nsa, Däremot... 25/06 Efter att ha lyssnat på Giantbombs podcaster under E3 där dom hade med flera gäster från både xbox, sony och flera företag som ligger bakom de spel som presenterades (bl. a. flera från respawn) så fick jag intrycket av att molnet kommer vara ett kraftfu... 25/06 Står väl ingenstans att rendering av grafik ska skötas av molnet? molnet kan sköta vissa beräkningar som ger Xboxen kraft över till annat, behöver inte vara samma beräkningar. Slipper Xboxen beräkna AI för att styra mechs kan den ju lägga den kraften... 25/06 Skit i att svara sånt folk. Det slutar bara med att tråden blir skit. 25/06 Ha xbox har mycket mer exklusiva än bara titanfall som te.x Dead Rising 3, Halo, Ryse, Project Spark och Forza Motorsport 5 + så verkar det som att det är du som är en fanboy... 25/06 De som var skeptiska till mitt uttalande att alla Xbox One-spel får dedikerade servrar, det var detta jag snackade om. Att varje kund får en server med kapaciteten 3x Xbox One som kör vadhelst man själv spelar, betyder ju att utvecklare har tillgång til... 25/06 Titanfall var väl ändå Xbox one exlusiv? :/ 25/06
Skicka en rättelse