#Electronic Arts vice vd Andrew Wilson har diskuterat onlinetjänsten Origin med Gamesindustry. Han vill att tjänsten ska ta ett par rejäla kliv bort från "butik" och istället närma sig "service", som det var tänkt från början.

– Vad vi ville göra förr i tiden var en tjänst som gjorde dina EA-spel bättre. En service som gjorde det enkelt att komma åt och uppdatera spelen, sa Wilson.

– En tjänst som förbättrar spelupplevelsen och hjälper dig att spela tillsammans med vänner, en tjänst som fungerar över alla plattformar, inte bara pc.

EA har inte direkt världens bästa rykte nuförtiden. De har bland annat "vunnit" Consumerists "Amerikas sämsta företag"-bemärkelse två år i rad. Wilson är medveten om att företaget har en uppförsbacke framför sig:

– Det är viktigt att förstå att vi inte förväntar oss att folk plötsligt ska börja älska Origin. Men vi vill att ni ska veta att vi förstår. Vi har tagit åt oss av kritiken och arbetar med förändringar som är fokuserade på gamers.

Läs den maffiga artikeln i sin helhet här.

Köper bara spel direkt på steam om det är billigt (typ rea) annars använder jag Green Man Gaming eller G2Play. Har dock 90% av mina spel på Steam för att det är J-vligt bekvämt. Dock inte BF3 eftersom man var tvungen att ha Origin (som är ett skämt IMHO... 05/07 €59.99 för ett toppspel innan andra online butiker började dyka upp. Nu €49.99 för en topptitel och det är rätt mycket det också. Fler olika onlinebutiker ju billigare spelen blir. 05/07 Förstår inte... Alla vill bli "Steam" helt plötsligt. Steam var kass i början också men varför uppfinna hjulet igen? Se till o släpp spelen via Steam istället så slipper vi ha 17 konton hos 17 olika utgivare! Blodsugare är vad dom är. Steam 4 t3h w!n 05/07 Jag väntar fortfarande på en lösning som gör att jag kan spela ett spel samtidigt som min syrra kan spela ett annat på en annan dator, från samma steamkonto. Det ryktas iofs att det är på väg... 02/07 när det kommer till EA så har jag bara en plats för dem och det är på min gamla IDE hårdisk(nörd skämt), liksom bara på den tiden det faktiskt kom något roligt ifrån dem. 02/07 Nopp ingen mer än jag har tillträde till min dator. Det är tyvärr inte bara Batman spelen som strular. Men har gått vidare och det är som det är. 01/07 Ni som tjafsar om vad som är bäst av Steam och Origin borde starta upp ett konto på gog.com. 01/07 Lite off topic, men just för Batman är jag ganska säker på att problemet med sparfilerna inte direkt ligger hos Steam utan med Games for windows live. Minns jag rätt så hade dom problem med att folks saves försvann? Ta även kontakt med Rocksteadys suppo... 01/07 Steam fungerade otroligt dåligt för många när 1.6 kom. Jag hade turen att det fungerade helt ok för mig. Men på den tiden fanns det heller inga andra alternativ så steam fick sina år på sig att förbättra sig innan Origin, uPlay, Capsule och allt vad dom... 01/07 Ja, Steam är verkligen the one and only <3 30/06
Skicka en rättelse