Den 17 september släpps #Grand Theft Auto V till PS3 och 360. Är du taggad? Du är knappast ensam. Och enligt #Rockstar (via CVG) kommer vi bjudas på en intensiv resa redan från start. Tempot är högre än i någon av föregångarna, berättar Leslie Benzies, chef för Rockstar North.

– Från allra första början vill vi visa de nya spelmekanikerna samtidigt som vi skapar intensivt, actionpackat gameplay. Vi vill fånga spelarnas uppmärksamhet.

Inga nykomlingar

De tre karaktärerna bor och har sina liv, vänner och sin familj i Los Santos med omnejd. De är inga nykomlingar som Niko eller Tommy Vercetti.

– De har redan kontakter, är integrerade med världen och har fullspäckade liv. Och detta lär ge spelarna en känsla av omedelbar sammansmältning med världen.

Du kommer inte kunna spela som alla från start. Rockstar vill ge dig chansen att lära känna var och en och utforska deras världar. Redan nu kan du dock få en aptitretare tack vare förra veckans mäktiga gameplaytrailer. Sedan den släpptes har vi också fått veta att du kommer kunna se och jaga vilda djur. Dessutom kommer spelaren kunna ta hand om hunden Chop. Men se upp! Ger du honom inte tillräckligt med kärlek finns risken att han går förlorad.

[video=14780]