#Microsofts "second screen"-funktion verkade kanske inte till en början som något särskilt vettigt, men skulle visa sig bli början på något stort - och Smartglass-appen gjorde en smärre succé. Fler utvecklare hakar på trenden med att erbjuda en förlängning av spel med hjälp av till exempel en surfplatta. Ett av dessa företag är #Dice.

I kommande #Battlefield 4 kommer du kunna använda din telefon eller surfplatta för att visa kartan, statistik, utrustning och servrar. Men bara om du spelar på Playstation 4, Xbox One eller PC. En av anledningarna skall vara att Battlelog nu är helt webbaserat.

– Battlelog drivs av internet, och det betyder mycket. Det fins en mängd olika saker man kan göra, saker man kan göra snabbare, hellre än att bygga saker i intern kod, berättar Jesper Nielsen för Engadget.

Detta betyder att #Dice nu kan patcha fel snabbare i Battlelog än vad de har gjort innan. Han berättar även att PS4- och One-versionerna av spelet kommer använda sig utav QR-kod för att logga in. Detta för att folk glömmer bort sina lösenord och inte känner att det är värt att leta upp dem.

Vi har sökt #Dice för att få svar på varför "second screen"-funktionen inte finns för Xbox 360 och Playstation 3.

Skicka en rättelse