Det har varit lite diskussioner om att tjäna pengar på utvecklares spel i form av "let's play"-filmer. Ett fenomen där någon spelar igenom ett spel och lägger upp det på Youtube för allmän beskådning, exempelvis svenska världsfenomenet PewDiePie. Det kan naturligtvis sticka lite i en utgivare/utvecklares ögon om en privatperson helt plötsligt blir mer känd än spelet han spelar, men #Devolver Digital har inga problem med det.

Utgivaren av spel som svenska succén #Hotline Miami och #Luftrausers bryr sig inte heller nämnvärt om du gör det för att tjäna pengar. Detta demonstrerar de med sidan canipostandmonetizevideosofdevolvergames och lägger till ett kryddmått humor om du F5:ar.

Japp! Kände för att göra en synonym med gaming och let's play. Dom retoriska frågorna var bra, typiskt vad en pengar girig utvecklare kanske skulle häva ur sig, därför passade det sig att citera dom så synonymen fick lite relevans :) 07/08 Nu högg du på de retoriska frågorna. Se även mitt första inlägg i tråden. 07/08 Ang. Badwill: Ja, jag håller med. Men vad du, jag eller någon annan anser är irrelevant då de något snåriga och rådande upphovsrättslagarna ger upphovsmannen rätt att säga nej. Sedan har vi dock "Fair use", men då får man inte heller tjäna pengar på det... 06/08 Fast här anser jag att man tjänar pengar på det man själv gör, inte vad någon annan gör, man säljer ju inte piratkopior. Det man gör är att recensera spel. Eller så visar man sin upplevelse av en produkt, förstår inte varför företaget isåfall ska äga... 06/08 I detta fall är spelaren artisten, spelskaparna har ju redan sålt spelet till personen ifråga oftast, på samma sätt som en instrument tillverkare har sålt ett instrument till en musiker. Så har ju inte han rätt att säga att "Du får inte spela på min git... 06/08 https://www.youtube.com/embed/6yX4io2O4EI 06/08 Jag har inte kommit på det här själv, så smart är jag inte, men jag tycker TotalBiscuit hade en rätt bra vinkel på just det där. Han menar på att när det gäller filmer, musik och dylikt så är upplevelsen densamma om du köper den eller om du tittar på... 06/08 Pewdiepie, är en av de fjantigaste internet"fenomenen" jag någonsin skådat. 06/08 Rätt inställning, Devolver! 06/08 Korkat att inte tillåta det här, Terraria köpte jag enbart efter att jag sett någon spela det hade inte skett annars och Minecraft hade knappast sålt så bra som det gjort utan alla klipp som finns på Youtube. Nintendo borde verkligen tänka över det här,... 06/08
Skicka en rättelse