Med #Joyful Executions vill den norska spelutvecklaren #8-bit Underpants visa att Nordkorea är ett land vars propaganda vi ska skratta åt och inte ha respekt för. Men ett släpp på Appstore blir det inget med.

I #Joyful Executions tar du kontrollen över en exekutionspatrull som ska avrätta demonstranter på de nordkoreanska gatorna. Det föll inte i god jord hos #Apple, som nu stoppar spelet från att släppas på iOS-enheter. Apples regler tillåter inte spel där ett land, kultur eller regering ses som den enda fienden.

"Det är viktigt att vi inte blir skrämda av nordkoreanska hot och att vi inte tar dem på allvar. För om vi gör det så fastställer vi också regimens legitimitet med vår respekt", skriver utvecklaren på sin hemsida.

Du som delar #8-bit Underpants syn på Nordkorea, eller tycker konceptet låter roligt får ladda ner det till Android istället.

Vem har finansierat spelet? Avrättas inte, också oskyldiga, i USA? Var är det "roliga" spelet om det? 08/08 Poängen var att "PK Maffia" är en idiotisk terminologi som inte har hemma i en seriös debatt överhuvudtaget, och än mer så att det i slutändan alltid är ägaren av någonting som bestämmer vad som hör hemma där, i det här fallet Apple. Vill ni ha en helt... 08/08 Rent krasst består Apples produkter av konfliktmineraler som många har blivit avrättad för i Afrika, så ska man vara moralisk borde man kanske börja vid ursprungskällan... 08/08 Tror det är begränsat med spel där en sittande regering pekas ut som fienden. "PK-maffian" har inget att göra med detta. Dels så har inte nordkorea inget stöd där. Och sen är "PK-maffian" ett tomt retoriskt begrepp som hör hemma på flashback. Off topic:... 08/08 Snacka om att jämföra äpplen och päron. Det är sättet de resonerar som tyder på PK Maffia. Att gå och haila på stan är ett lagbrott eftersom det är hets mot folkgrupp däremot att censurera eller rent av ta bort diverse spel är det inte. 08/08 Ingen som kommer ihåg commando libya? http://www.youtube.com/watch?v=t0XWu0TpbEc kommer ihåg att vi spelade det förbannat mkt, kul och förbjudet då man köttade araber sen fanns det nåt jalla jalla spel till amiga 500 oxå så det här med avrättningar i... 08/08 Tycker detta är en mycket bra sak. Det finns barn som verkligen inte behöver spela spel som det här. Jag skulle t.ex. inte spela ett spel som endast gick ut på att avrätta fångar / civila om det fanns på PC med insane grafik, typ ett addon till COD. Tyc... 08/08 känns som ett billigt sätt att försöka få maximal uppmärksamhet och samtidigt tala till en viss grupp som säkerligen tilltalas av upplägget och mål vare sig det är en diktatur eller ej som "kritiseras" i det. tror att en Rampage-klon där man ska rasa... 08/08 "PK maffian" alltså, dessa farliga censurföretagarna som går och censurerar folk för att de inte ska få uttrycka sig på företagets egna marknad! Fy fan vad förkastligt att censurera random människor på sin egen egendom! Hemska PK-maffian! Snart får man... 07/08 Hyckleri är vad det är. Finns tonvis med spel där en regering anses som värsta fiender som går att hitta i applestore. Snarare så att PK maffian varit framme igen. 07/08
Skicka en rättelse