Teddy Lipowitz heter utvecklaren som knåpat ihop Hydradeck: Cover Shooter. Det är en demo där man använder Oculus Rift-hjälmen och två Razer Hydra Motion-kontroller – en i handen för att röra sig framåt och bakåt och skjuta, en fäst vid bröstkorgen för att registrera upp- och ned-rörelser.

Tillsammans utgör de stommen i ett äventyr där man skjuter på plasmabeväpnade robotar. Det unika i sammanhanget är att man måste sätta sig i skydd och sedan resa sig upp för att skjuta på sina fiender – bokstavligt talat. Spelet registrerar spelarens kroppsrörelser. Något som inte är helt oproblematiskt med virtual reality-tekniken.

Lipowitz säger att många spelare försöker stödja sig mot lådorna när de ska resa sig upp. Men lådorna finns ju på riktigt, vilket resulterar i att spelarna faller och slår sig.

Hydradeck: Cover Shooter är en demo och det är oklart om det någonsin blir ett färdigt spel. Tekniken ser dock väldigt spännande ut – ta en titt på klippet nedan!

Det här var det enda demo som fick mig att inte må illa efter några minuter.. Och häftigt är det ! :) 08/08 Vet inte varför, men killen i videon får mig att tänka på... https://www.youtube.com/watch?v=o2Ckp2AeP5o 08/08 Som motpol till din video. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eMAd7gtV6Pk#at=467 08/08 men jag är inte tillräckligt "tränad" för att hålla på och huka mig och så. Det är dock skoj att veta att andra i matchen kommer att skada sig och därmed förlora medan man själv sitter vid ett tangentbord och mus. 08/08 Jag är ledsen men jag tror inte det är så ballt som det ser ut. Visst det är ett DEMO men den där segheten tror jag kommer vara kvar. Jag vill inte vara negativ... i framtiden om de putsar till det så kommer det säkert bli hur grymt som helst. 08/08 Ser det inte lite för häftigt ut för att vara sant? Då är det förmodligen inte så häftigt. 08/08 Tror det kommer bli riktigt nice, vi får dock förbered oss på att det säkert kommer ta ett tag innan AAA spel blir dom "bästa" spelen på oculus då de inte lär lägga speciellt mycket utveckling på ett än så länge osäkert kort. Det krävs förmodligen en... 08/08 Kommer garva är någon slår i huvudet i bordet eller väggen när dem skall oculusa, totalt meningslöst, har man provat VR så inser man att det inte är så coolt som man vill att det skall vara!. 08/08 Det är dags att uppdatera sina källor om man använder dessa länkar för kritik. De har gått ut och sagt att 1080P kommer att vara standard för konsumentversionen så om inte du hittar något i den här stilen är det inte värt att nämna: http://i0.wp.com/www... 08/08 Vågar man fundera på hur ARMA kommer se ut om det existerar om 20 år? :D 08/08
Skicka en rättelse