Sebastian skrev om #Civilization Online redan förra året, men då verkade det bli exklusivt för Asien. #XL Games har nu tänkt om och släppt lite ny information om spelet.

Enligt MMORPG.com kommer man ta sig an rollen som en person från någon av spelets fyra faktioner. I #Civilization Online spelar man i realtid och precis som i originalserien kan man här vinna utan blodspillan. Man kan även i sann MMO-anda skapa nya föremål, utforska och slåss som soldat.

#Civilization Online spelas i sittningar, där varje del kan vinnas på olika sätt, till exempel genom rymdprogram och erövring. Oavsett vem som vinner förs civilisationens framsteg över till nästa runda. Man ska även, precis som i originalserien, kunna låsa upp nya teknologier vilka för civilisationen in i en ny era. Detta gör exempelvis att det finns nya vapen och föremål att köpa på marknadsplatser.

#XL Games säger att spelet ska vara designat att fungera för ensamspelaren, eller vara ett "väldigt socialt spel".

Jag spelar då civ serien för att jag vill spela spelet som det är. Inte för att jag vill spela ett mmo. 09/08 Jag skall försöka svara på dina frågor 1. Det är fortfarande väldigt många som spelar Civ 5, det är ett av de mest spelade spelen på Steam. Dock, det kanske inte finns så mycket folk som spelar med randoms, så serverlistan kan mycket väl vara ganska tom... 08/08 Bra att ni drar upp Civ 5 : ) Har suttit och kollat flera gånger på det på STEAM men aldrig köpt det utan T det istället tyvär. Why med ett sånt oerhört bra spel kanske ni nu undrar? Well har gjort det många gånger nu på steam - Man köper ett "bra" spel... 08/08 Ni har ju så klart rätt, Firaxis verkar aldrig ha haft bra nätverkskodare och optimerare, Civ4 var dåligt optimerat och Civ5 är ännu värre. Om jag bara tittar på Civ5 så borde jag ha 400 fps och det borde flyta asbra, alltid. Det gör det inte. Svårt att... 08/08 Firaxis verkar inte ha några vettiga nätverksprogrammerare/optimerare. Spelade MP i XCOM med min bror och det laggade som tusan för oss. 08/08 njet du är inte ensam... aoe o var ju ioförsig jävligt mysigt spel :) 08/08 Indeed, efter senaste patch/expansion så har de förbättrat Civ 5 MP avsevärt. 08/08 Bara jag som får AoE: Online vibbar? 08/08 Vad jag har upplevt (har bara kört två-tre matcher sen Brave New World) så har nätkoden städats upp oerhört sett till hur nätkodningen betedde sig under Gods & Kings. 08/08 Ja. Eller kan man det? Civilization 5's nätkod är så vitt jag vet fortfarande extremt ostabil. 08/08
Skicka en rättelse