Det är ingen hemlighet varför #Nintendos Wii U säljer dåligt. I en intervju med CVG har Satoru Iwata bedyrat att de förstår problemet själva och att det inte handlar om prissättning.

– Om priset faktiskt är problemet, då är det motsägelsefullt hur försäljningen mellan basic- och premium-versionerna av Wii U ser ut. Basic-versionen skulle ha sålt mycket mer, men faktum är att folk köper fler av premium-versionen. Så det är inte där skon klämmer, säger han och fortsätter.

– Jag förstår att det verkliga problemet är bristen på mjukvara, och den enda lösningen är att förse marknade med ett antal kvalitétstitlar.

Om #Nintendo kommer hinna få skutan på rätt köl innan #Microsoft och #Sony hinner springa åttor runt dem är oklart. Däremot vore det konstigt om inte företagets kommande stortitlar som #Wind Waker HD, #Super Mario 3D World och #Mario Kart 8 skulle ge dem en skjuts i rätt riktning.

Största problemet med mjukvara på WiiU är inte bristen på AAA-titlar utan att den är så j**la långsam när man byter mellan olika funktioner och menyer. Det känns som hela operativet laddas om från en gammal slö 5400-varvsdisk varje gång man avslutar ett... 13/08 Haha är du på riktigt ? 13/08 Vad hade Sega för spelserier då?... Sonic. Lite annan position för Nintendo. 13/08 Uach ps4an suger hårt :) aboxone suger getpung den med..nää hörrni alla gamers det är Wii U man ska ha...tänk bara på hur jävla kraftfull den egentligen är :) ps4an och xbox kan slänga sig i väggen med sin patetiska hårdvara och inte bara det de är alld... 13/08 Usel hårdvara,inga stora titlar samt att ingen vill spela Mario nummer 143! Där tror jag skon klämmer, synd att dom inte har insett det själva. 13/08 Sega går dock riktigt dåligt sen de slutade med konsoller. Nintendo kommer göra konsoller långt efter Sony och Microsoft lagt ner. 13/08 Inte konstigt att branschen stagnerat när kostymnissarna kommer med sådana klipska slutsatser månader efter konsumenterna.. 13/08 Vi sitter i samma båt, dock ej skaffat Pikmin 3 ännu, men är väl Injustice som spinner mest efter Netflix just nu. Men vad är det med nintendogubben? Vet inte varför men här framstår han som en idiot. Mr Obvious haha Det ska nog ordna sig för oss WiiU... 13/08 Mjukvaran är problemet... De har inte funderat på varför det råder mjukvarubrist? Vem vill lägga pengar på att utveckla stortitlar specifikt till en ny maskin som är likvärd de som var heta för 8 år sedan, speciellt när en ny generation står runt hörnet... 13/08 Jag gillar ju Wind Waker mer än de flesta skulle jag säga, men jag har ju trots allt redan klarat det på Gamecube då det begav sig. Jag hade ju hoppat högre om de basunerat ut en uppföljare till det istället för att sälja samma spel till mig igen. 12/08
Skicka en rättelse