Till en början var det tänkt att Xbox One skulle kräva internetuppkoppling var 24:e timme och lägga restriktioner på begagnathandeln. Spelarna protesterade och #Microsoft backade. Men före detta #Microsoft Game Studios-chefen Peter Molyneux tycker vi dömer konsolen för hårt.

– Det är orättvist att tänka att Microsoft försöker kontrollera vårt spelande och tvinga oss att vara online hela tiden, säger Moyneux i en intervju med Techradar.

Han tycker att folk borde väntat för att se hur Microsofts vision skulle utvecklat sig, istället för att attackera konsolen redan från början.

– Jag vet hur Microsoft fungerar. Jag vet att de gjorde de där sakerna för att de hade stora ambitioner och trodde de hade framförhållning. Men i världen vi lever måste vi inse att om du gör misstag, särskilt om du är ett stort företag, så kommer folk ge sig på dig. Och, väldigt orättvist, döma dig.

Läs hela intervjun på Techradar.

Mr Stor Näsa Prata Mycket har rapat igen. ...och återigen är FZ där och återger allt. Säg mig när man blir anställd utav FZ, får man då en en ministatuett att sätta på altaret som husgud och Peter Möllenös memoarer och visdomsord, obligatoriskt? 19/08 Poäng? Knappast. Internetuppkoppling är och ska endast vara ett krav om man ska använda onlinefunktioner. Det finns ingen som helst anledning att behöva en uppkoppling om man inte vill använda dom funktionerna. Och att tvinga folk att koppla upp sig för... 15/08 Thank you captain obvious. Men min poäng är densamma. Du har lika gott om uppkoppling som el idag. Till och med mer eftersom jag gissar att du inte går runt med en förlängningssladd i fickan. Och förresten, ska vi klyva hår så är internet inte en kommun... 15/08 Ursäkta, men det där är bara skitsnack. El är ett drivmedel krävs för att elektroniska apparater ska fungera. Internet är en kommunikationsform, inget annat. 14/08 Vad har dagens konsoller drivits av, hittills då? Verkar fungera alldeles utmärkt så som det är. 14/08 Självklart får du ha din åsikt precis som mig. Jag tycker bara inte om att vara beroende av internet på saker som inte bör vara beroende av det. Ja här mullrar det på av bara satan. Stängde av allt. Men som igår, det vart spänningsfel innan allt dog.... 14/08 jo jag har hört talas om den. det blixtrade här för några minuter sedan faktiskt. men du kan ju inte påstå att det är en vardagsgrej att den slår ut ditt adsl modem? med det olycks-resonemang du använder så skulle du inte kunna använda någonting i varda... 14/08 JAg skriver vissa ord med stora bokstäver så risken ska minska att dom orden inte ses. Glömde titta om det vem det var som citera. Saken var den att han tyckte att det skulle vara ett krav.jag har internet, men har du hört talas om t.ex blixten? Och sen... 14/08 Vad är det med din attityd, tuffing? Jag förstår precis. Men du citerade en person som skrev: "Xbox One är tillverkad för att vara en multimedia maskin som man kan spela, titta på film, surfa, chatta, skypa, ja till och med beställa mat från i vissa län... 14/08 Ok, om du väljer att inte fatta, min dator fungerar, men inte vissa program. Jag kan spela, lyssna musik, kolla film, redigera bilder osv utan att behöva verifiera mig var 24:e timme. Om ms hade kört på det där så hade du inte kunnat åtminstone spela... 14/08
Skicka en rättelse