Microsoft förklarar vilka begränsningar som kan bli aktuella om du importerar din konsol när den släpps i övriga länder.

Igår kväll stod det klart att Microsoft blir tvungna att skjuta på lanseringen av Xbox One i åtta lander, däribland de fyra nordiska. Eftersom konsolen är regionsfri går det att kontra förseningen genom att importera Xbox One från till exempel England, Frankrike eller Tyskland och i ett officiellt uttalande förklarar Microsoft vilka begränsningar det innebär.

När konsolen lanseras i november kommer Xbox One att stödjas på 13 marknader. Som sagt, Xbox One-spel är inte regionlåsta. Xbox One-spel köpta i detaljhandeln kan användas i alla länder på alla Xbox One-konsoler. Det finns inga tekniska begränsningar för spel eller konsoler som förhindrar att de används på en specifik plats.

Xbox One kan användas i alla länder, inklusive icke-lanserade marknader. Med det sagt, så måste det ändå finnas en giltig betalningsmetod som stöds i ett av lanseringsländerna för alla transaktioner som sker över Xbox Live, och visst innehåll kan inte nås utanför lanseringsmarknaderna på grund av geografiska innehållsbegränsningar av upphovsrättsinnehavare.

Vi har under morgonen försökt nå Microsoft i Sverige för att förtydliga om det finns någon möjlighet att betala med andra valutor från Sverige. Vi undrar också vilket typ av innehåll som kan bli otillgängligt (demos, digitala köp, osv) och om multiplayer kommer att fungera. I skrivande stund har de ingen mer information att ge men ska återkomma.

Myt? Säger du det så. En annan måste åtminstone röra ögonen mer desto större tv man använder 19/08 Det där med avstånd till tvn är en väldigt gammal myt, myntades i början när platt tv kom, pga avundsjuka =) Och ja jag håller fast vid att bilden blir suddig, även om jag kopplar in min 21 tums dator skärm "HDMI" lirar bf3 med den skärmen, och växlar... 18/08 Varför ska jag ha en 60 tums skärm när jag sitter ca 3 meter ifrån? Hade en 46 förut och det tyckte jag var för stort. Så skaffade en 42 och det vart mindre ansträngande för ögonen. Om du behöver en 60 tum på kort avstånd så lär du ha väldigt dålig syn.... 18/08 Nope, men jag har min dator kopplad till tvn, och där märker man hur bilden är uppenbart mycket fulare på mitt ps3, Andra bullar är det på pcn, klar å fin bild. Båda är inkopplade med HDMI och grafiken kan man inte ens jämföra =) Fjollträsk? Ja om Dalar... 17/08 sitter du 25cm från en 60tum skärm? Fjollträsk! 17/08 Så 2560x1600 på en gigantisk tv är standard upplöst? 17/08 SKAFFA STÖRRE SKÄRM!!!!!!!!! testa på en 60 tums skärm......... 16/08 2560x1600 är 50% fler pixlar än 1920x1080, så hur du än vrider och vänder på det så är det bättre. Det förändrar dock inte det faktum att 1920x1080 i spel på en gigantisk TV är ruttet lågupplöst. 16/08 Skulle inte påstå att bilden är suddig, upplever snarare alla kanter och linjer för skarpa (precis som "före"-bilden du länkade till). Alltså i kraftigt behov av AA. I alla fall många PS3-spel. 16/08 Innan Windows Phone 7 lanserades med sin svenska marketplace var det problem med att få tag i betal-appar eftersom det inte fanns någon betalningslösning för Sverige. Problemet låg i att man var tvungen att använda ett betalkort (typ Visa) som var koppl... 16/08
Skicka en rättelse