Efter månader av inaktivitet lägger Markus Persson ner sitt rymdprojekt.

Markus Persson behöver inte jobba en minut till i resten av sitt liv. Framgångarna för #Minecraft, som bara förra året gav honom en inkomst på sisådär 650 miljoner kronor, har gjort honom ekonomiskt oberoende men samtidigt finns där en kreativ ådra som måste gödas. Han första stora projekt efter att han lämnade över hackan till Jens Bergensten blev rymdspelet #0x10c men redan från börjat gick arbetet tragligt. Kalla det press, stress eller vad du vill men i april tog Persson en paus i arbetet och nu är spelet mer eller mindre nedlagt, enligt Geek.com.

Istället planerar han att arbeta på mindre spelprojekt, såsom nysläppta #Shambles. Helt kört är det dock inte. Ett gäng på Reddit har bestämt sig för att plocka upp facklan och har planer att bygga om spelet från grunden, samtidigt som källkoden stannar hos Mojang om någon av kollegorna skulle känna sig sugna att fortsätta.

Jag förstår att det påverkar honom när ALLA förväntar sig att allt han tar i skall bli till guld. http://notch.tumblr.com/ 19/08 Bättre och fortsätta jobba ju och ta ut månadsvis. Hur många praktexempel finns det inte på folk som inte kan hantera pengarna och bränner bort miljonerna på ett par ynka år trots att de skulle kunna klara sig livet ut :P Sen är vi nog alla olika, jag... 19/08 Jag tycker det är bra på sett och vis att han lade ner spelet. Om han nu själv inte va nöjd med den väg det tagit så får vi lita på hans omdöme. 19/08 Vet inte om du bara läste mitt "tl;dr", men jag klankar inte ner på honom på något sätt i mitt inlägg. Jag är glad för att han skapat Minecraft och det finns ingenting fel med det. Jag tror knappast det var hans plan att sno någons idé och bli stenrik... 19/08 Notch var enligt honom själv ett fan av Infiniminer, som lades ner av utvecklaren kort efter att det släpptes. Anser du att han är en tjuv eller en person som räddade idén och gjorde det till något hållbart och långlivat för alla de som, liksom honom,... 19/08 All respekt till Markus, men ärligt talat, hur mycket kreativt har han kommit med? Jag antar och hoppas att de flesta här känner till om att han kom inte på Minecraft från grund, utan tog ett existerande spel (Infiniminer (http://youtu.be/JlSIbbAu088))... 19/08 Det var trist att höra, jag skulle velat testa det. 19/08 I don't blame him. :p 19/08 Gött att det inte var kickstarter då. :P 19/08 Jag tycker du svarar på det själv, storutgivare > Markus. Att en person inte orkar/känner inspiration är ju inte konstigt, händer säkert hos de stora med.. men då är de nog"okThanksbyeförflyttat". Ser ingen dubbelmoral i detta. Människor är inte mer än... 19/08
Skicka en rättelse