Det har varit ganska svalt kring mmo-spelet #Wildstar på sistone. Senast vi hörde något värt att sprida handlade det om de två sista raserna som avslöjades. Men nu har vi mer information.

Först en tråkig nyhet: spelet skjuts upp från den förväntade lanseringen i slutet av 2013, till våren 2014. #Carbine Studios har tagit till sig av kritiken från de som lirar den stängda betan, och har tydligen en del att jobba med. Att vi har en riktigt stark spelhöst med två nya konsoler och en hel drös AAA-titlar framför oss kanske också spelar in i beslutet.

Den andra nyheten gäller spelets betalningsmodell. Det blir inte någon trendig free-to-play av Wildstar, utan det blir klassisk mmorpg där man betalar för spelet, får 30 dagars speltid "på köpet" och sen pröjsar en löpande månadsavgift.

Man kan också köpa speltid med spelets egen valuta, genom att köpa föremålet C.R.E.D.D. Det här föremålet köper någon för riktiga pengar och sätter in på spelets auktionshus. De som har rikligt av spelets valuta kan köpa C.R.E.D.D. därifrån för att slippa betala riktiga pengar för sitt spelande, samtidigt som den ursprungliga säljaren får spelets valuta för sina riktiga pengar.

Låter det bökigt? Kanske kan den officiella, interaktiva förklaringen räta ut eventuella frågetecken. Klicka här för mer information.

Där dog mitt intresse... Nästa spel! 26/09 JAAAA!!! Månadskostnad :D anledning till att jag gillar det är för att jag hellre betalar i månaden och får tillgång till hela spelet än att jag ska sitta och köpa "mission packs" o.s.v. Jag är även ett fan av att kunna köpa gametime med in-game pengar... 20/08 Det står på den officiella sidan att man får "3 guest passes for 1 week of playtime" för varje köp av spelet, så det kommer garanterat gå att få tag på en gratis testvecka utan problem. Själv är jag riktigt nöjd med deras val av betalningsmodell! Tycker... 20/08 Njae. Det står ju att det kommer kosta pengar i månaden. Men man kommer kunna köpa ett item för riktiga pengar och även sälja det på AH i spelet, så folk som kanske farmar massvis / spelar hela dagarna kommer kunna köpa sin månadsavgift för ingame-valut... 20/08 Jaha jag kanske målar fan på väggen men jag gissar på att det blir en blandning av free-2-play och avgift. Månadskostnad för att spela samt att man kan köpa in game föremål osv för riktiga pengar. Den tid när man köpte ett spel så hade man köpt hela spe... 20/08 För mig så är en månadskostnad något jag gärna betalar för Wildstar, är otroligt pepp på det spelet, och som snusare så kan jag inte direkt bli helt till mig pga priset, jag betalar 50kr+ per dosa snus, och det är något jag _vill_ ha (kan ju diskuteras)... 20/08 Mycket bra beslut! Detta gör att man slipper alla östeuropéer som inte kan engelska, alla jobbiga småglin och testpiloter som bara spammar skit i chatten. Fokuserar man dessutom på ett riktigt starkt endgame pve, så är mycket vunnet. 20/08 Var lite småsugen på Wildstar, mest i brist på annat, men månadskostnad kommer jag aldrig betala igen. Även om det rent kostnadsmässigt per månad är peanuts egentligen, så gnager det alltid när det går en period som man inte spelar. "Fan jag betalar ju... 20/08 Laddade upp en video under kvällen gällande denna nyhet: https://www.youtube.com/embed/UcBmk-5B7zY 20/08 GW2 klarade sig bra utan månads kostnad, och inget P2W är det inte. Personligen föredrar jag Gw2s modell där man betalar för spelet, och sedan kan spela i all evighet (Som alla andra spel) men man kan köpa kosmetiska saker och liknande. Dock så ska man... 19/08
Skicka en rättelse