Electronic Arts inför ny returpolicy som ger dig pengarna tillbaka om du inte är nöjd.

Origin har fått mycket skäll sedan lansereringen för drygt två år sedan men nu inför #Electronic Arts en ny returpolicy för sina digitala spel som blir svår att gnälla på. Från och med idag kan du lämna tillbaka ett av EA utgivet spel du inte är nöjd med inom 24 timmar från att du startat det första gången. Om du inte startat det har du sju dagar på dig att ångra köpet, en period som även gäller förbokade spel och räknas då från släppdatumet.

Några frågetecken återstår dock: om du klarar ett spel på mindre än ett dygn, är det fortfarande möjligt att returnera det? Det står även att spelet tas bort från ditt bibliotek när pengarna är återbetalade för dig, vilket kan ta 7-10 dagar enligt den officiella informationen. Har du då tillgång till spelet under en dryg vecka?

Vi har kontaktat EA och hoppas kunna ha svar på dessa frågor under förmiddagen.

Spelar ingen roll om det är ett internetbaserat Amerikanskt företag, säljer du till EU så gäller EU lag även på Internet. Så du har alltid 14 dagar retur rätt, däremot finns det undantag för programvaror och sådant efter som man inte kan garantera att... 20/08 Låter ju roligt, då är det dags att stämma EA för europeiska konsument organistaioner, efter som det bryter emot lagen. EU är minium tiden för att du skall få lämna tillbaka spelet 7 dagar, och i många EU länder är det 14 dagar. Men det är i alla fall... 20/08 Kul att vara EA fanboi? Detta är inte något EA implementerar för att folk ska få gratis spel, detta handlar om en konsumtionsrätt som borde funnits redan (och ja, det borde gälla även steam..) 20/08 Grymt bra, men finns det någon gräns hur länge man får spela? För isf kan man ju köpa ett spel och sedan dra igenom kampanjen och lämna tillbaka det med tanke på att många singelplayer-kampanjer bara är ett fåtal timmar långa :P 20/08 Härligt beslut av EA (sällan man säger det) med tanke på att det finns en del spel som krånglar nuförtiden. Hoppas detta sprider sig, finns inget värre än att ha betalat flera hundralappar på spel som kraschar på sin dator 20/08 Tack! 20/08 Hur går det då Calle? Inget svar från EA ang. era frågetecken i slutet av artikeln? Skriver på telefonen, så orkar inte citera. :-) 20/08 Grymt bra initiativ av EA Lär bli fler köp på Origin framöver 20/08 Detta gäller endast vid köp via Origin och fungerar bara för EA´s egna spel. Skulle Steam införa en liknande tjänst så kan de endast bestämma om sina egna spel, alla andra spel måste de få klartecken från utgivare för. Ytterligare ett steg i rätt riktni... 20/08 "ny returpolicy för sina digitala spel" Som jag förstår det är det endast de spel som köps direkt ifrån Origin Store. D.v.s. att spel via återförsäljare på andra nätbutiker och vanliga butiker inte kommer att räknas då EA inte kommer att kunna se vad... 20/08
Skicka en rättelse