Det har länge spekulerats i att #Wildstar och #The Elder Scrolls Online kommer bli de sista mmo-spelen som följer den traditionella genremallen med månadsavgifter. För ett tag sedan fick vi veta att Wildstar mycket riktigt kommer kräva att spelarna prenumererar, och nu följer The Elder Scrolls Online efter. Det fungerar som vanligt: köp spelet och få 30 dagar "gratis", sedan är det cirka 115 kronor (13 euro) i månaden som gäller.

– Vi känner att det förstör friheten om man sätter betalväggar mellan spelare och innehåll, och att ha en liten månadsavgift för att kunna komma åt 100% av spelet passar varumärket och spelet mycket bättre än ett system där man måste betala för saker allteftersom, säger Zenimax Studios president Matt Firor i en intervju med Gamestar.

Håller med några tidigare talare, 130 (eller vad det blir) spänn i månaden är inte mycket pengar. Jämför med andra "lyxprodukter" så får du knappt tre öl på krogen, knappt tre paket cigg, ett biobesök eller liknande. Lätt värt att jag får döda troll vil... 22/08 Japp, för wow har ju alltid varit förskonat från 14-åringar... 22/08   22/08 Jag älskar alla som hävdar att Episka IP'n blir körda i botten bara för att en spelstudio tar ett nytt grepp - innan det ens finns en beta som kan visa hur det blir... gnällspikar! Det positiva med månadsavgiften är att man slipper en massa 14-åringar... 22/08 Fan kommer ihåg WoW. Hade kompisar som gnällde på det att det kostade så jäkla mycket, ca 100 kr månaden. Ändå satt dom där 10h per dag i en månad vilket blir 300 timmar. Fattar inte folk hur korkat det låter. 22/08 Håller med, och ännu konstigare att folk bryr sig om lvl-potions i ett PVE spel. Är ju bara bra att folk som inte har möjlighet att spela flera timmar om dagen kan levla snabbare om så önskar. 22/08 Förstår inte att man droppar ett spel för du kan köpa lite kläder som inte ger stats och mounts i en affär till ett spel, tycker de känns lite dumt. Och levelingpotions är bara i Asien just nu, och de bryr ja mig inte om ändå, ser de inte som p2w bara... 22/08 Gw2 verkar ju klara det fint. Tycker dock att deras kontent och story är lite i blaskigaste och fånigaste laget. Om det skall motivera månadsavgift gäller det att TESO har nailat story och sättet de berättar den. Annars skiter jag nog i det, tänker inte... 22/08 Ifall det nu är ett mmo, så lär det vara många spelare ? Ja, snackar vi hundratals spelare eller tusentals ? Att det får en månadskostnad kanske tyder på det senare, i vilket fall så kommer det kräva maffiga servrar. Dom är ju inte gratis att ha igång. 22/08 För themepark? Pass 22/08
Skicka en rättelse