Xbox One-exklusiva #Ryse: Son of Rome får mikrotransaktioner i multiplayer, avslöjar Videogamer som har pratat med en #Microsoft-producent på Gamescom.

Producenten berättade att progression i multiplayer sker när man samlar på sig bättre rustning genom att köpa bronze, silver och gold packs för spelets egen valuta. I varje pack får man slumpmässiga prylar och ju dyrare pack man köper desto ovanligare och bättre rustning har man chans att få.

Men den som inte orkar spela sig till spelets valuta som krävs kan istället öppna plånboken. Producenten ger ett exempel: Om ett gold pack kostar 15 000 in game-guld men spelaren bara har 12 500 guld, så kan han betala en liten summa riktiga pengar för att köpa paketet ändå.

Det hela ska gå att jämföra med multiplayer i #Mass Effect 3 och ska handla om co-op – inte tävlingsinriktat spel.

Varför ska vissa spelare få kämpa för sina saker i Multiplayern när vissa andra spelare bara kan KÖPA sakerna?Motivationen blir 0. 20/10 Det låter ju lovande, i Diablo 3 visste du iaf vilka föremål du köpte, här ska du betala och hoppas att få något bra, ren slump... Undrar hur mycket skit de kan hålla på med innan det blir kriminellt, fullpris + QTE + mikrotransaktion med slumpmässiga... 23/08 Frågan man bör ställa sig är vilka är det som gillar att betala för saker som detta och jag tvivlar på att de som kommer köpa en konsol det första året tillhör den kategorin. Jag själv gör det absolut inte och för mig får det motsatt effekt, jag avstår... 23/08 När jag ser trailern från Ryse MP så kan jag inte hjälpa att tänka på Severance och hade man spelat spelet på samma sätt hade intresset för det här spelet varit mycket större. 23/08 Då är det bekräftat. Detta kommer bli skräp, rakt igenom. 23/08 Enda konsolexklusiva spel jag är intresserad av. 22/08 'Betala 7 spänn så får du trycka på [U] när fienden dyker upp istället för [X]' 22/08 Ser inte hur man kör edit från mobil. Jag uppmärksammade att det även stod "bättre" utrustning. Men om jag förstod artikeln rätt (är ju smått trög) så påverkar det ingen annan. Som de flesta andra så är jag allergisk mot pay2win. 22/08 Vissa verkar tycka att mikrotransaktioner som kan låsa upp kosmetiska alternativ är synonymt med ett dåligt spel. Förvånar mig lite faktiskt. Eller är det en principfråga? I så fall säger jag; bah! 22/08 Jag! Men det är mest för att jag gillar killar som vågar gå i kjol. 22/08
Skicka en rättelse