#Shadow of the Eternals har än en gång misslyckats på Kickstarter. Den andliga uppföljaren till Gamecube-liret #Eternal Darkness: Sanity's Requiem har fått nästan 6000 fans att öppna plånboken, men det hade i princip krävs lika många till för att ro projektet i land. 323 950 dollar lyckades de skrapa ihop, vilket inte är särskilt nära målet på 750 000 dollar.

Exakt vad det beror på kan man spekulera i. De hade tidigare en ganska rörig kampanj där de tog emot pengar både via Kickstarter och den egna hemsidan – en insamling som de avbröt. Kontroversiella Denis Dyacks medverkan kan kanske också vara en anledning till att potentiella investerare håller hårt i pengarna, eller så bryr sig folk inte särskilt mycket om Eternal Darkness-konceptet idag.

Vad som händer med projektet nu vet vi inte.

En misslyckad kickstarter visar bara vilken styrka vi som konsumenter har, en styrka som borde användas mot vanliga publishers som tex EA när de mjölkar sönder spelserier och skövlar bra utvecklare. 25/08 Exakt. Detta visar om något att Kickstartermodellen faktiskt kan fungera. Sen tror jag inte heller att pedofil-/barnporrhärvan kring utvecklaren på Precursor Games hade en direkt positiv inverkan på Kickstartern. Oavsett hur läget faktiskt låg till där,... 25/08 Vad har Dyack gjort dig? Låter ju nästan som han har stulit din förstfödde och pissat på din mors grav. 24/08 Vad är felet med den här killen? Bedrägerier eller bara dåliga spel? 24/08 Vad det beror på? Det är bara för många spel/projekt på G, har flera spel liggandes som jag ännu inte avslutat pga brist på tid eller som bara har prioriterats åt sidan för att kanske plockas upp igen senare, men samtidigt så kommer en vid ström av nya... 24/08 De skulle ha 750 000 dollar för en episod... av 12. Go figure varför det gick som det gick. 24/08 Trist.. Såg fram emot shadows of the eternals :/ 24/08 Tycker väl själv att det är lite synd att det inte blir något med Shadow of the Eternals. Gillade Eternal Darkness: Sanity's Requiem till Gamecube väldigt mycket. Bortser man från Denis Dyack och en ganska rörig presentation så fanns det ändå intressant... 24/08 Kan man inte få ihop en vettig presentation blir det väl så att intrycket blir lidandet. Hoppas gänget kan jobba med något annat i framtiden. 24/08 Du har definitivt en poäng, och som du säger kan nog de potentiella kundernas eftertänksamhet bidra till att sålla bort de ruttna äggen. Det jag menade var mer att varje "misslyckad" kickstarter blir en anledning för kritikerna att dra på de självbelåtn... 24/08
Skicka en rättelse