#Rare arbetar för tillfället med #Kinect Sports Rivals – en titel som i ärlighetens namn inte får särskilt många traditionella spelare att hoppa högt av glädje. Något som länge efterfrågats är att företaget återvänder till de klassiska och älskade spelserierna från förr. Kanske blir det verklighet inom en snar framtid. I sådana fall får de sällskap av Kinect.

– Vi har idéer för de flesta av våra gamla varumärken. Många av oss vill göra det och Viva Piñata, Conker och Banjo är väldigt populära internt, många vill göra grejer med Banjo, säger Rares Simon Woodroffe i en intervju med OXM.

– Vi vill hitta saker som ingen gjort förut och göra spel av dem. Vi borde uppfinna nya genrer och sätt att spela. Den här sensorn ger oss möjlighet att göra det.

När första Kinect såg dagens ljus var Rare mer eller mindre tvungna att enbart fokusera på renodlade rörelsespel, för att sälja tillbehöret. Nu när Kinect följer med varje konsolköp kan de ta sig större friheter och integrera dess funktioner tillsammans med traditionell handkontroll, enligt Woodroffe. Tillsammans med ovanstående spel nämns även #Perfect Dark som en kandidat till konceptet.