#Rare arbetar för tillfället med #Kinect Sports Rivals – en titel som i ärlighetens namn inte får särskilt många traditionella spelare att hoppa högt av glädje. Något som länge efterfrågats är att företaget återvänder till de klassiska och älskade spelserierna från förr. Kanske blir det verklighet inom en snar framtid. I sådana fall får de sällskap av Kinect.

– Vi har idéer för de flesta av våra gamla varumärken. Många av oss vill göra det och Viva Piñata, Conker och Banjo är väldigt populära internt, många vill göra grejer med Banjo, säger Rares Simon Woodroffe i en intervju med OXM.

– Vi vill hitta saker som ingen gjort förut och göra spel av dem. Vi borde uppfinna nya genrer och sätt att spela. Den här sensorn ger oss möjlighet att göra det.

När första Kinect såg dagens ljus var Rare mer eller mindre tvungna att enbart fokusera på renodlade rörelsespel, för att sälja tillbehöret. Nu när Kinect följer med varje konsolköp kan de ta sig större friheter och integrera dess funktioner tillsammans med traditionell handkontroll, enligt Woodroffe. Tillsammans med ovanstående spel nämns även #Perfect Dark som en kandidat till konceptet.

Eller hur många var med sedan 80-talet! :-) http://www.youtube.com/watch?v=15SFEHDvjns http://www.youtube.com/watch?v=70pAH8zciQI http://www.youtube.com/watch?v=j0YerL_hrMs 09/09 https://www.youtube.com/embed/qGj0JFHR_sc 26/08 Ah ja jo, när du uttrycker det på det sättet så ser jag direkt vad du menade med den första kommentaren :) 26/08 Kanske lite klumpigt skrivet av mig, menade på att dom får väll betal av pyttemjuk för att skapa dessa spel för kinect, varför dom då gör det. 26/08 Men nu så är det inte längre nödvändigt att ha kinecten för Xbox One. Med tanke på den negativa feedback de har med kinect så ser jag inte varför Rare skulle vilja skapa spelen som kinect spel. Om de flesta kommer att avstå att ens koppla in den så låte... 26/08 Håller mig från att döma ut tills jag själv fått testa nya kinect. Vem vet, den kanske till och med blir bra. 25/08 Nackskott bör delas ut till den som kom på idén med rörelsekontrollers, de har bara fört ont med sig och utvecklarna har fortfarande inte fattat att det är helt värdelöst till nästan alla sorters spel. Man blir så trött... 25/08 Rare får göra vad dom vill och jag bygger en bunker på innergården som kan skydda familjen mot den stundande skitstormen. 25/08 Rare gjorde bra spel en gång i tiden.. Det är sorgligt att se gamla spelhus med bra anor gå hemska öden tillmötes. 25/08 Väldigt få är anställda på "Rare" som var den studion som stod för alla hits på 90talet. De skulle lika gärna kunna byta namn på skiten. Tyvärr är det ju så att många av oss har minnena kvar på DKC och Blast Corps mfl. Men utan själen som Rare hade så... 25/08
Skicka en rättelse