Grafikkortstillverkaren #Nvidia och spelutvecklaren #Ubisoft slår sina påsar ihop och formar en "allians" som kommer göra Ubisofts framtida pc-spel toksnygga, vilket avslöjas i ett pressmeddelande.

– Pc-formatet är fortfarande en av världens mest populära plattformar för spelande, och vi dedikerar oss för att erbjuda pc-spelare den bästa möjliga upplevelsen med våra spel, sa Ubisofts Tony Key.

– Att kombinera Nvidias expertis med kreativiteten hos våra utvecklingsteam kommer ge kunderna en fantastisk upplevelse när de väljer ett Ubisoft-spel till pc.

Några exempel på finesser pc-spelare kan se fram emot är TXAA antialiasing, soft shadows, HBAO+ och avancerad Direct X 11-tessellation. Spel som berörs av detta är #Watch Dogs, #Assassin's Creed IV: Black Flag och nyss släppta #Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist.

Matrox ska det vara :b Håller delvis med. Det första jag ser är den grafiska stilen. Ser ett spel ut att vara gjort på det sättet att "sämre" grafik ska passa till temat så har jag inga problem med det. Men ser det där emot ut som att spelet är gjort... 26/08 Grafiken är nummer ett för mig . Kollar först grafiken, sedan om spelet är roligt. 26/08 I så fall så borde Nvidia satsa mer resurser på att förbättra deras stöd för DirectX, speciellt då dom flesta köper grafikkort för att köra mjukvara som använder sig av DirectX. Men det är ju inte första gången det sker, när DirectX9 kom så var Nvidia... 26/08 Lustigt eftersom det är directcompute. :S Själv så sitter jag på ett amd grafikkort för tillfället och har absolut inget att klaga på. Det jag däremot tycker är lustigt så har jag spel som använde physx när nvidia inte hade köpt upp det och gissa vad... 26/08 Och oj vad bra TressFX fungerar på nvidia-kort. Jag har en riktigt häftig SLI-setup och slår jag på tressfx i tomb raider så hackar hela datorn ner till 5 fps när Laras hår skall blåsa lite i vinden. 26/08 Det enda som är lika med en PC är processorarkitekturen men det är ju bara en del, på konsollerna har du delat minne mellan CPU och GPU samt högre minnesbandbredd, utnyttjar man det till fullo är det inte bara att porta över hur som helst. Visst blir... 26/08 Finns moddare som oftast gör det bättre. 26/08 Kan ju vara så att jag börjar bli gammal, men är inte de flesta spel ganska snygga redan? Satsa heller mer på skådespelare, story och spelupplevelse. 26/08 Veckans första, bästa kommentar :) 26/08 Tessellation is DA SHIT! Vad är det för något? 26/08
Skicka en rättelse