Det har varit en tung period för utvecklare på Kickstarter. Först misslyckades #Shadow of the Eternals för andra gången. Sen blev det handfängsel och fyllecell för #Precinct – en andlig uppföljare till #Police Quest-serien – som inte heller lyckades håva in slantarna som behövdes.

Desto bättre har det gått för #Ronimo Games som på bara sju dagar finansierat en expansion till sitt onlinespel #Awesomenauts. 2653 personer har i skrivande stund investerat 131 876 dollar. Expansionen innehåller tre nya hjältar, åskådarläge, chattrum, twin-stick-kontroller och mer musik.

Nu siktar de mot bonusmålen. Det första ligger på 200 000 dollar och ger fler kartor och ännu mer musik.

http://www.kickstarter.com/projects/ronimo/awesomenauts-starstorm/widget/video.html

Inte för att det här ska sluta i en pajkastning men du har fortfarande inte svarat på min fråga, du undviker den. Vart pengarna har tagit vägen från tidigare spel är inte ens lite intressant i sammanhanget eftersom det är helt irrelevant; allt som produ... 27/08 Det där är inte riktigt sant. Om Kickstarter-kampanjen här inte hade blivit fundad är jag ganska säker på att Awesomenauts hade gått ner i graven och då hade de väl inte haft mycket till jobb kvar. Alla ni som klaga i början har inte varit insatta i hur... 27/08 1. Du får något i utbyte för din donation 2. Det är inget tvång 3. Det hade inte kunnat ske utan kickstarter, eftersom deras arbete för communityn slukar pengar hela tiden. Awesomenauts är utan tvekan det mest generösa spelet jag har köpt på sistone.... 27/08 Jag säger inte att det är rätt eller bra när någon som har råd ändå vänder sig till Kickstarter - men FULT? Kickstarter är att ta en risk - vill du inte så behöver du inte men du är ju medveten om vad du satsar på. 27/08 Det är riktigt fult att göra detta pga att spelutvecklarna inte riskerar egna pengar. De använder spelarnas pengar. Blir expansionen gör det inget för dem. Chivlary skaparna skulle lika gärna kunna gå till kickstarter för att få pengar till expansionen,... 27/08 Nu har jag personligen inte varit inne på Kickstarter men man bör väl inte glömma att den som bidrar med en viss summa också får spelet/expansionen när det är klart? Så snålt är det inte utan kanske mer risksäkring. Du vet att du har underlag för det... 27/08 Att backa spel på kickstarter är inte varken en investering, förhandbokning eller en direktaffär. Det är en donation och ingenting annat. Du donerar pengar i hopp om att utvecklarna i det här fallet ska använda pengarna till att utveckla en expansion... 27/08 Är det inte bara expansionen som är finansierad via Kickstarter och inte Awesomenauts i sig? Vad är det för fel att låta folk betala i förväg för något som de vill ha? Antingen betalar man för expansionen nu och är "säker" på att den blir gjord eller... 27/08 Jag vill inte låta elak mot dig, men är du dum i huvudet? Företaget har använt pengar från vinsten av sitt spel för att betala av skulder (som finansierades via Kickstarter) - nu söker företaget nya pengar för att kunna göra ett nytt spel, för att det... 27/08 Greeed Edit: Eller kanske inte, deras utgivare gick tydligen i konkurs. Vem vet. Nåväl. 27/08
Skicka en rättelse