Grand Theft Auto beskylls efter att 8-åring sköt ihjäl en 87-årig kvinna.

Debatten om hur våldsamma spel påverkar oss får nytt liv efter ett våldsdåd i Luisiana där en 87-årig kvinna omkom efter att ha blivit skjuten av sin 8-åriga skyddsling. Pojken, som enligt statens lagar inte är straffmyndig, ska enligt polisen ha spelat #Grand Theft Auto III strax innan dådet.

#Take-Two Interactive, utgivare bakom GTA-serien, gav CNN ett uttalande:

Att göra en koppling till underhållning - en teori som flera gånger har avskrivits av flertalet oberoende studier - nedvärderar både denna händelse och undviker de faktiska orsakerna.

uppenbarligen, eftersom han cosplayar som NB. 30/08 Ok, det här börjar spåra ut. Men att jämföra våldscensurhysterin under 80/90 talet med att våldsspel absolut inte kan ha påverkat ett barn som just skjutit någon efter att ha spelat ett spel som GTA är bara fånigt. Klart att man inte bör gå för långt i... 29/08 Nej det är inte mig artikeln handlar om den handlar om en stackars 8åring som totalt saknat vett och förnuft. Det jag ville ha sagt var att en medel 8åring vet att man skadar någon om man skjuter den. Kanske inte vet precis vad det innebär att vara död... 29/08 Men nu är det ju inte dig det handlar om i nyheterna, eller hur? Jag festar emellanåt, tar några öl ifall jag känner för det, och jag är inte alkoholist, inte heller har jag misshandlat någon under påverkan av alkohol. Fan, det måste ju betyda att det... 29/08 Frågan är inte om det är bra eller inte. Frågan är om det är skadligt. Jag kan bara gå till mig själv började spela våldsamma tvspel vid 5års ålder. Rollspel vid 7års ålder. Jag hade sett Terminator 1,2 Predator 1,2 ett antal fredag den 13e innan jag... 28/08 Sant, det var dåligt formulerat av mig. Trots det så ÄR ju någon skjuten. Var det kanske pistolen som gjorde det, och arrangerade brottsplatsen så att bevisen pekar på 8-åringen? Utan att kunna peka på någon specifik undersökning så skulle jag (om inte... 28/08 Jo men han är uppenbarligen ett GTA fan! 28/08 mycket möjligt, men det var den gamla goda tiden det. idag.. http://southsudan.files.wordpress.com/2010/09/100_child_soldiers-2750a.jpg 28/08 gladiatorspel naturligtvis. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7e/Gladiators_from_the_Zliten_mosaic_3.JPG 28/08 Hur står det med säkerhet att underhållningsvåldet på tu man hand lett till detta? Nu tar du ju fakta ur luften. Måste ju vara en jättegod relation med sund nyttig uppfostran som tog en hård vöndning när ungen tryckte på "START". Kom igen asså. Vilken... 27/08
Skicka en rättelse