Vi vet sedan tidigare att Xbox One dröjer till 2014 här i Sverige. #Microsoft själva hävdar att det handlar om att översättningar till alla möjliga och omöjliga språk har dragit ut på tiden. Rykten säger att de i själva verket haft problem att få fram tillräckligt många maskiner och därför satsar på sina viktigaste marknader – rykten som nu tillbakavisas.

– Folk antar att det handlar om volymer, men så är det inte. Nu kan man förboka maskinen igen för att vi har kunnat tillgodose länderna med tillräckligt många maskiner. Problemet är lokalisering, sa Microsoft-chefen Albert Penello till OXM under Gamescom.

Han menar att röstkommandon är så integrerade i systemet att det inte ens går att jämföra med Xbox 360, som fick snarlika funktioner först när den funnits fem år på marknaden. Den här gången är konsolen konstruerad med funktionerna i åtanke och ska fungera smidigare och bättre. Något som alltså är så viktigt att spelare i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Belgien, Nederländerna, Ryssland och Schweiz snällt får vänta på sina konsoler.

Skicka en rättelse