I #Battlefield 4 återvänder det omtyckta Commander-läget till spelserien och låter strategiskt skickliga spelare axla rollen som general på slagfältet. Nu har #Dice förklarat mer kring det här konceptet i ett långt inlägg på Battlefield-bloggen.

Att vara commander är numera ett "heltidsjobb", vilket innebär att man inte kan vara en soldat på fältet samtidigt som man är chef. Detta för att systemet inte ska missbrukas så att spelare gynnar sig själva istället för laget, som var ofta förekommande i #Battlefield 2.

Man har ett gäng förmågor till sitt förfogande, bland annat destruktiva missiler, emp och möjligheten att markera farliga fiender som "High Value Target". Får en motståndare en kill streak på över sex så kan de markeras, vilket gör att hela laget ser fiendens position på kartan i 45 sekunder. Om du är markerad får du olika bonusar när du dödar fiender, och laget som dödar en "High Value Target" blir också särskilt belönade.

Commander Mode kommer även till mobiltelefoner och surfplattor och ska vara på samma nivå som pc- och konsol-versionerna. Läs hela den köttiga artikeln här, och om du vill se trailern från Commander Mode från vårt filmarkiv kan du göra det nedan.

Jo det är väl inte alltid man vill förstå logiken i saker :) Om båda sidor har den möjligheten så helt ok i min värld. 02/09 Infantery scan går bort, rent fusk enligt mig. Man tar sig tid att gå runt en flank för att komma bakom fiende linjen för att sedan bli scannad och avslöjad innan man hinner göra något. High value target gör inte hemma i ett FPS spel heller. Så man ska... 02/09 Visst är det så men du förenklar premium rätt ordentligt. Premium är i själva verket en rabatt då (iaf i BF3) så ingick kommande expansioner. Man får alltså köpa dem löst till fullpris sen eller få dem "rabatterade" genom premiumköpet. Så "frivilligt"... 02/09 Sitta på dass och släppa bomber kommer ha en dubbel bemärkelse. 02/09 This 02/09 Känns som de har sneglat på Nautral-Selection och tagit deras commander interface, det är annorlunda, men spelet blir så mycket mera verkligt, speciellt för den som spelar commander. Blir lite som RTS med personer som är olika bra, och kan gå på egna... 02/09 Att köpa spel på Origin är inte ett alternativ då det ofta kostar det dubbla av vad du kan hitta på nätbutiker med hemleverans eller koder till försäljning. Premium är högst frivilligt och ger mellan 3-5 DLC's, saker som kostar pengar att utveckla. Digi... 01/09 Då har du inte sett mycket här i livet ;) 01/09 "Sjukt" i detta sammanhang kan nog vara det sämsta ordvalet jag har sett någonsin...NÅGONSIN. 01/09 Personligen tycker jag det verkar lite konstigt att kunna vara commander på en platta. Det är som att de skulle utannonsera att sitter du på PCn så behöver du inte starta spelet för att vara commander, du kan vara det direkt i webläsaren. Det blir bara... 01/09
Skicka en rättelse