I början av året visade #Microsoft upp IllumiRoom – en sorts projektorteknik som expanderade spelupplevelsen bortom tv-apparaten och visade upp effekter i vardagsrummet. Det kunde handla om snö som faller, ljuseffekter och maffiga explosioner.

Det beskrevs som ett "proof-of-concept", men många trodde ändå att tekniken skulle hitta in i uppföljaren till Xbox 360, som vid tillfället inte hade utannonserats än. Men så blir det alltså inte, för tekniken är för dyr.

Microsofts Albert Penello har förklarat för Ausgamers att IllumiRoom är en väldigt häftig upplevelse i Microsofts kontrollerade miljöer – med Microsofts pengar. Det skulle nämligen kosta "tusentals dollar" att införskaffa rätt projektorutrustning, vilket förmodligen inte är kommersiellt gångbart.

Så länge man har en egen proje så är det ju inte dyrt? handlar väll då bara om en programerings fråga? 03/09 Jag hoppas verkligen att Oculus Rift inte hamnar på konsol, det vore en tragedi. 03/09 Inte riktigt säker ifall du citerar rätt person. :p Han jämför Oculus Rift med IllumiRoom från vad vi har sett på videor, ingenting med tre skärmar att göra? Eller missar jag något? 03/09 Om du menar att stoppa in två sladdar i datorn, klona skärmen och starta ett spel är omständigt så visst. Är det inte exakt samma sak med en projektor? 03/09 Jag trodde att detta skulle komma som en enkel version faktiskt som inte var lika avancerad som i demot. Man hade kommit långt med en billig primitiv projektor på t.ex. 1024x768 som ritade ljuseffekter, snöflingor osv på väggarna utan att det var så him... 03/09 Oculus Right och IllumiRoom är två helt olika teknologier, då den ena (OR) ger dig kontrollen att t.ex titta runt i spelvärlden på ett annat sätt osv. Såklart också mer omständigt. 03/09 Kickstarter-projektet Lightpack är måhända inte lika ambitiöst, men lovar iaf något liknande och har dessutom nått sitt finansieringsmål :) http://www.kickstarter.com/projects/woodenshark/lightpack-ambient-backlight-for-your-displays 03/09 Om det inte är samma sak, hur kan han då jämföra dem? 03/09 Svårt att avgöra vilket som hade gett bäst upplevelse om man inte har testat, men OR verkar lite mer omständigt att ha att göra med. 03/09 En hyfsad short throw projektor kostar ca 1000 dollar. Sen fattar jag inte poängen med det om man istället skippar tvn och köper en stor duk. Blir billigare. 03/09
Skicka en rättelse