Elvaårig livscykel för Microsofts andra krysslåda.

Playstation 2 gjorde det. Playstation 3 ska enligt #Sony göra det. Den första Xboxen gjorde det defintivt inte. Vi snackar konsoler med en livscykel på tio år, och #Microsoft menar nu att Xbox 360 kommer klara den bedriften. Med marginal dessutom.

Den gamla trotjänaren kommer stå pall i ytterligare tre år, det menar Microsofts Yusuf Mehdi. Under branschmötet Citi Global Technology Conference häromdagen slog han fast att 360:n och Xbox Live-prenumerationerna numera drar in en hel del pengar, sammanfattar Eurogamer.

– Tittar man på 360:n höll den plattformen i sju, åtta år och den kommer hålla i ytterligare tre år, säger Mehdi. Den är fantastiskt vinstgivande nu i slutet av livscykeln.

Ett krav för fortsatt liv i 360:n är förstås att det släpps spel till den. Mehdi säger att fler än 100 spel kommer släppas till konsolen framöver, och att man inte tänker glömma bort den när Xbox One släpps.

– Vi fortsätter att investera i Xbox 360, och de båda produkterna kan jobba tillsammans sida vid sida. Så det är inte så att din Xbox 360 slutar fungera samma dag som Xbox One släpps. Vi kommer fortsätta stödja den.

Betryggande ord för den som blev bränd på sin Xbox när 360:n gjorde debut hösten 2005. Utbudet av spel till original-krysslådan ströps synnerligen snabbt, och livscykeln blev därmed inte mycket mer än fyra år.

Xbox One lanseras den 22 november i tretton länder. Dessvärre ingår inte Sverige i de utvaldas skara, vi får lägga band på oss till någon gång nästa år. #Sony släpper Playstation 4 i november, inklusive i Sverige.

Skicka en rättelse