I #Call of Duty-serien har snipers varit ganska action-orienterade. Att använda så kallade "quick scoping" – att snabbt dra upp prickskyttegeväret och skjuta ihjäl någon mitt i stridens hetta – är vardagsmat, men inte länge till. Mark Rubin har skrivit om snipers på Twitlonger och avslöjar några förändringar i kommande #Call of Duty: Ghosts.

Spelet har en ny klass som heter marksman, som inriktar sig på kraftfulla avståndsvapen. Skadan har höjts på prickskyttegevären, men samtidigt har de ändrat hur man hanterar dem, något som kanske får "quick scoping" att försvinna helt. På det stora hela innebär förändringarna att det blir en smula mer realistiskt där man tjänar på att ligga still och ha tålamod – precis som en riktig prickskytt.

Banorna ska också anpassas efter de här nya förändringarna och de har tänkt mycket på olika typer av skydd och hur långt man kan se i terrängen. Rubin försäkrar att alla olika typer av klasser ska vara lika effektiva på de nya banorna, oavsett om man föredrar närstrid eller avståndsattacker.

Det är det fortfarande ;p 09/09 Vissa servrar hade limits också, på den gamla goda tiden då servrarna var i spelarnas händer kunde man ställa in allt :) 09/09 Men wtf, jag säker på att när jag spelat (nu är det iofs bara Source) att man ofta sagt "vem har AWP, vars ligger den" som att den alltid bara finns i ETT EX. Aja. EDIT: Efter att ha googlat så verkar det nästan vara en "team setup". Jätte många kan ha... 09/09 Ah fast nee? Har jag aldrig varit med om. 09/09 Tror ärligt det är så om man ska spela PCW vilket det är där jag räknar (och tycker standard servers ska gå efter). 09/09 Tycker det verkar vara en bra förändring, svårt att säga innan man provat men idén är bra. Prickskytt har inte varit speciellt roligt sen MW2, i Black Ops och MW3 var banorna alldeles för små för att leka prickskytt utan det var quickscope som gällde.... 09/09 I så fall var det servern du spelade på. Alla jag spelade på hade obegränsad tillgång (eller som de jag spelade på mot slutet, ett totalt förbud). 09/09 Då slipper man kanske quick-scopande kaninjävlar i framtiden :) Dock hänger det på hur serversystemet kommer vara om jag ska vara intresserad av det överhuvudtaget. MW3 och BO2 har varit totalt misslyckade på den punkten... 09/09 Counter-Strike? För mig bara en i laget kunde ha AWP. 09/09 Äntligen! Detta har man ju väntat på ända sen Cod 3. Har alltid undrat varför det finns massor av spellägen att välja på för de som gillar att rusha, men inga specifika lägen för de som gillar att campa och använda tålamod. Så nu kan ju alla 10-15 åring... 09/09
Skicka en rättelse