Smäcker liten låda som låter dig spela Vita-spel på storskärm och streama Playstation 4.

Tycker du PS Vita-skärmen är lite för liten och ändå inte använder den på bussen? Perfekt, då är du förmodligen konsumenten Sony tagit sikte på när de nu lanserar PS Vita TV - en smäcker liten låda som sneglat en hel del på Apple TV.

Den kopplas direkt till din tv, kör både PSP- och PS Vita-titlar med en medföljande handkontroll. Den kan dessutom streama PS4-spel (när konsolen släpps i november) via Remote Play och köra underhållningsprogram såsom Netflix.

Sony annonseras även en ny PS Vita-modell, en tunnare och lättare modell men som ändå lyckats förlänga batteritiden. Den går dessutom att köpa i en rad färger, däribland gul, blå, rosa och grå.

Priser och lanseringsdatum för oss i väst är ännu inte annonserade.

En sak jag undrar över med hela denna tanke är om Vita tv nu kommer bli väldigt populärt. Sälja mer än den vanliga Vita, Vem skulle vilja göra spel då till den med touch saker och med så design? Då kommer Vita att bli vad? en budget konsol, PSN 3 spel... 11/09 Väldigt användbart för mig som i stort sätt aldrig tar med mig spelandet hemifrån. Vitan har ett par intressanta titlar men att köpa konsolen har aldrig känts lockande för mig, men det här känns som en pryl jag kan tänka mig att köpa. 11/09 Är den i standby så kommer den att starta så fort du startar remote play med din PSvita, det jobbiga blir att byta spel, men det löser man genom att köpa allt digitalt. På PSP så fungerar det över pretty much vilket nätverk som helst (testade det för... 10/09 Det här var ruggit intresant för mig, hur funkar "Remote Play" går det igenom raoutern? Har konsolen nere i biorummet och ibland så vore det trevligt att bara kunna slå igång ett spel utan att gå ner i källaren och starta upp allt. 09/09 En annan sak jag undrar med den är hur byggkvalitén är på den, PSVita förvånade mig i hur pass välbyggd den är och de första PSP konsolerna är enligt mig bättre än alla som kom efter, 2/3000 kändes väldigt billiga/plastiga och obekväma 09/09 Det har du rätt i, missade att man kunde använda DS4 på den, men det blir nog lite ointuitivt med spel som kräver precision(men det borde i alla fall fungera någorlunda). Det finns visserligen ingen bakre touchpadda, eller kamera(möjligen så fungerar... 09/09 Lite klen rapportering måste jag säga.. Sonys konferens innehöll en massa trevliga saker, men ni skriver endast en enda nyhet.. Mer erkända sidor har rapporterat massor från konferensen. Jag undrar om ni ens såg den live? Ni kan ju t.ex nämna att man... 09/09 Min tanke var att det kanske de löst om man använder sig av en Dualshock 4, det finns la en sån däringa touchplatta på den? 09/09 Ser man det som en liten mediahub, som också kan spela PSP-spel, så låter ju 650 kronor ganska trevligt. Särskilt om du kan använda den som PS4-förlängare i andra rum. 09/09 Spelen som kräver pekskärmen stöds inte, och saknas från denna lista. http://www.jp.playstation.com/psvitatv/game/psvitalist/ Vilket är synd, Gravity Rush är ett av dom mer intressanta Vita-spelen. 09/09
Skicka en rättelse