#Rockstar låg inte på latsidan när det skulle göras efterforskningar inför arbetet med #Grand Theft Auto V. I en intervju med The Guardian berättar Sam Houser att de spenderat runt 100 dagar på att samla information till storspelet.

– Vi talade med FBI-agenter som har jobbat under täckmantel, maffia-experter, gangsters från gatan. Vi åkte till och med och besökte ett fängelse. Stackarna mitt ute i öknen, långt från civilisationen. Det var en deprimerande ögonöppnare.

Houser berättar också om fördelarna med att ha tre protagonister, att man får nyanser och karaktärer med styrkor och svagheter – istället för en enda superskurk som är världsmästare på allting.

Kanske har det kostat Rockstar en slant att genomföra detta arbete. Det rapporteras nämligen att GTA 5 är världens dyraste spel någonsin. Prislappen landade på 170 miljoner pund, vilket gör att spelet överträffar filmer som Inception och Avengers i budget.

Förhoppningsvis resulterar alla efterforskningar och den höga budgeten i ett riktigt bra spel, och en bombastisk avslutning av den här konsolgenerationen, när det släpps om lite drygt en vecka.

Källor: The Guardian och Scotsman.

Trololololol Personalkostnad Utvecklingstid Hyra för byggnader Resor Hotellrum Bandbredd El Omkostnader i samband med research IT utrustning (skriver IT eftersom det handlar om mer än bara datorer) Q&A Bara för att nämna några kostnader. 10/09 Hoppas det blir roligare än fyran i alla fall. 10/09 Visst kan du spendera tid i det svenska språket. Det är liktydigt med tid som lägges ned. Suck för kvasiintellektuella kommentarer. 09/09 Som vanligt trovärdiga karaktärer. Känns ju igen från de förra spelen också. Bra research. Känns tryggt. Förbokat och klart, de ringde från Gamestop och berättade att de har nattöppet natten mot den 17:e. Late night gaming. =) Sen att jag e´ledig i två... 09/09 Nä de andra var från småland... 09/09 Hade du bara en svensk lärare? Var de andra från Norge eller? 09/09 Ah nu låter du som min gamla svenska lärare Spelet kommer sälja oerhört bra så dom får nog tillbaka pengarna flera gånger om 09/09 Vad är det som gör att ett spel kan kosta så mycket? Jag har ingen aning.. Någon snäll person som kan lista några saker som gör det en sån stor kostnad? :) 09/09 Synd bara att det först kommer på åtta år gammal hårdvara som PS3 och 360. Alla som undrar kan vara lugna, det kommer till PC,PS4 och Xbox One. Jag kommer att vänta på PC versionen. 09/09 Med den budget som Rockstar sägs ha lagt på GTA V så räcker det med att dem säljer 3,5 miljoner exemplar av spelet för täcka budgeten. Det roliga är att de kommer förmodligen att sälja nånstans mellan 15 och 25 miljoner exemplar. I alla fall om man lyss... 09/09
Skicka en rättelse