Det allt mer intensiva konsolkriget har inte bara fört med sig en välbehövlig dos av konkurrens det har också inneburit att fanboys blivit allt vanligare. Du har säkerligen stött på dem här på FZ. Personer som hatar en konsol, men som ändå läser alla nyheter som har med den att göra bara för att spy så mycket galla de bara kan. Men var kommer de ifrån? Varför måste de klanka ner på något de inte bryr sig om? Detta är några av de frågor som sajten MyArcadePlanet försökt svara på i en lika intressant som underhållande artikel med titeln "Anatomy of a Fanboy: A Psychological Analysis of Console Gaming's Super Fans".

Psychologist Kurt Lewin theorized that when people are faced with a choice between two equally positive items, (for example, the choice between a PS3 and a 360) they experience stress. Lewin went on to posit that after making their decision people alleviate this stress by immediately viewing their choice as being vastly superior. So all of the sudden, the two previously similar things now appear very different in the consumer?s mind. This suggests that when a gamer is in the store trying to figure out which console is for him, he is secretly afraid of making the wrong choice.

hehe.. jovars ;) visst är det fjantigt och barnsligt att vara en fanboy.. att bara se det som är bra på sin favvo konsol och bara se på det som är dåligt på andra. så om man ska vara ärlig så tycker man ibland att det är kul att röja runt i getingboet.... 01/09 Tycker konsolkriget var mer intensivt i början av 90'talet. 01/09 PC är ju känd för att ha ett överflöd av Jrpgs o.O Med ditt uttalandet så är du en "fanboy", men jag antar att du inte är intresserad av Jrpgs eftersom du säger som du gör. 31/08 haha vi har ju en fanboy här och han står för det :P host bang... 31/08 jag lirar bara på pc, använder bara pc öht.. men jag ser mig inte som pc-fanboy för det.. är helt enkelt bara så att konsolerna inte har något att erbjuda utöver vad pc'n klarar av :) 31/08 den länken funkar inte så bra... 31/08 aj det sved... ;) fast om det kommer nya versioner av riktigt grymma spel som man älskade på ps2 då blir det nog en ps3 som får stå bredvid konollen nummer 1 :) då tänker man i första hand på ett nytt twisted metall. det gamla var så underbart bilspel... 31/08 Alla konsolerna har ju nackdelar och fördelar. Nackdelarna verkar centrerade till korkade ledningsbeslut. Designmässigt vad gälelr 360 och en del annat vad gäller PS3. Enda nackdelen för Wii verkar vara att dom snart tjänat en så stor hög pengar att den... 31/08 Å sen finns det de som har snackat skit om alla beroende på vilken konsol de ägt för stunden ;) 31/08 finns en å annan som snackar konstant skit om 360 och wii också. 31/08
Skicka en rättelse