3DMark mäter råstyrkan i våra smartlurar.

I början av året släppte finska #Futuremark sitt klassiska benchmark-verktyg till Android och Windows RT. Nu finns det även tillgängligt för Apples produkter och de kan därmed presentera en topplista över de mest kraftfulla enheterna.

I toppen hittar vi Samsungs Galaxy S4, som baseras på en Snapdragon 800-processor. Den hårdvaran driver även silver- och bronsplatsen som Sonys Xperia Z Ultra föräras. Med tanke på att testet är relativt nytt för Apple-enheter kanske plats 31 för Ipad 4 ska tas med en nypa salt men samtidigt presterar den enligt testet bara drygt hälften så bra som förstaplaceringen, 9265 mot 17835 poäng.

Både Samsung och Apple, som får anses vara de stora konkurrenterna i mobilmarknaden för tillfället, har nya produkter på gång under hösten. Galaxy Note 3 släpps i oktober i USA och en ny Iphone förväntas presenteras under dagen.

Tio i topp

  1. Samsung Galaxy S4

  2. Sony Xperia Z Ultra

  3. Sony Xperia Z Ultra

  4. Nvidia Shield

  5. LG Optimus G2

  6. HP Slatebook 10 x2

  7. Toshiba Excite Write

  8. Xiami MI-2s

  9. Sharp Aqous Phone Zeta

  10. Motorola Moto X

Absolut är det så att är du inte så super insatt i teknik och hela den biten så spelar det nog inte någon större roll. Det håller jag med dig om. Men för en som vet vad teknik är och som verkligen är insatt i vad android och ios har att erbjuda så tror... 11/09 Självklart är en ej-rootad androidlur mindre öppen än vad en jailbreakad iPhone är, då det är samma process fast för olika operativsystem. Däremot är en rootad androidlur mycket mer öppen än vad en jailbreakad iphone är. En enkel grej som kommer bli väl... 11/09 Jag har en w8 phone. Laggar aldrig, krånglar aldrig. Skulle inte få för mig att köpa bajsios eller shitroid igen, så trött på kass prestanda, lagg, krashar, kassa uppdateringar, virusappar osv osv, listan kan göras på ett helt a4. 11/09 Ja, för du och majoriteten av alla androidfans har säkert en otroligt stor nytta av att ha tillgång till den koden ;) Av alla androidanvändare som jag känner så är det knappt någon som har rootat sin smartphone. De flesta använder i princip samma argume... 11/09 Tack o bock :) Jo det stämmer, inget Sense på Xiaomin, för övrigt är det en riktigt vettig telefon för den pengen den kostar tillsammans med uppdateringar varje fredag. 11/09 Det jag menar med mer öppet är att du själv har tillgång till hela koden i Android vilket du inte har i en iPhone. Inte ens när du jailbreakar din iPhone har du tillgång till själva koden alltså vad hela os:et är uppbyggt av. Att jailbreakade iPhonens... 11/09 iTunes? Jag kan inte ens komma ihåg sist jag använde det för någonting men visst finns det väl folk som fortfarande envisas med att använda det :) Har du några fler exempel på dessa superlåsningar? Är du förresten medveten om att ifall du inte rootat... 11/09 Prestandatest för mobiler... vem bryr sig om prestanda i en mobil? xD lol EDIT: Jo jag kanske är lite gammalmodig av mig som använder min smartphone som en telefon. :O 11/09 Tex bara att föra över precis vad du vill till din mobila enhet istället för att synka och hålla på som man måste göra med iTunes om jag inte minns helt fel. Men visst, vissa föredrar säkert att ha den låst och inte kunna göra precis allt. Android är... 11/09 Oh, berätta gärna för en iPhone-användare vad jag inte kan göra på min iPhone eftersom att den tydligen är så "superlåst" som du påstår att den är :) 11/09
Skicka en rättelse