Edge har pratat med olika spelutvecklare som verkar vara överens om att Playstation 4 har bättre prestanda än konkurrenten Xbox One. Ska man tro dessa källor är det inte frågan om små skillnader, utan uppenbara sådana. Det har att göra med snabbheten på ALU (Arithmetic Logic Unit) och minnet i burkarna.

Ett exempel som en utvecklare ger är att utan någon som helst optimering så kan Playstation 4 prestera 30 fps i upplösningen 1920x1080, medan Xbox One får nöja sig med runt 20 fps i upplösningen 1600x900.

– Xbox One är svagare och det är drygt att använda dess ESRAM, hävdar en utvecklare.

#Microsoft känner kanske själva till problemen, då de har trimmat CPU:n från 1.6 GHz till 1.75 GHz. En åtgärd som enligt en av Edges källor inte spelar någon större roll, men som är bättre än ingen åtgärd alls.

Xbox One går dock inte helt lottlös ur striden. Använder man "procedural generation or raytracing via parametric surfaces" (nej, jag tänker inte ens försöka översätta det) så ska Microsofts maskin tydligen vara strået vassare än Sonys motsvarighet.

Som vanligt när det gäller anonyma källor så ska man ta informationen med en nypa salt. Uppskattningsvis kommer vi själva kunna bedöma kraften i maskinerna när andra vågen av storspel släpps, då utvecklarna sannolikt har bekantat sig ordentligt med hårdvaran.

Ät skit och dö, ps3 skulle oxå vara bättre än Xbox360... Samma visa igen 01/10 NHW fick ju testa några spel inklusive Drive Club, med PlayStaion 4 på en mässa och reporterns första uttryck var: - Är detta verkligen Next Geen? 20/09 Sony lovade en satans mycket på 2005 E3 när ps3 presenterades....nästan inget var sant....Dessa ''ingame' frekvenser va pre-rendered skit...osv osv...Lita inte på Sony helt enkelt...Dom är inga änglar.. 20/09 haha :) trevligt att se humor på fz.ses forum. 15/09 Har du förträngt den firmware som MS skickade ut som totalt förstörde ALLA Xbox 360 med en viss skivläsare? På PS3 drabbades några få i ca en vecka innan en ny firmware skickades ut som fixade problemet. Som vanligt när du får ett motargument till dina... 14/09 lol @ källan, varför publicerar ni sådant här? Jag kanske ska registrera en hotmail adress och skicka ett mail ang hur värdelöst nya PSN är? Hur drygt det är med efterapare? Sen vet väl de flesta också att dåligt optimerad programvara (ie Sony och dess... 14/09 text Jag är övertygad att en familj väljer den likvärdiga konsol som är billigast. Playstation kommer till en början vinna kriget. Om nu inte folk suktar efter Kinect så det brinner i brallorna. Detta är ingen gissning. Det är bara att läsa lite konsolh... 14/09 Bra att playstation 4 kommer ha både bra hårdvara och spel då 14/09 :up: Tror inte det är så många som vet vad en PC kostar jämfört med konsol egentligen? 14/09 Och du hade stor koll på läget märker jag. Bara för att konsollerna inte rockar klockade haswell i7:or, har quad gt780's och knölade med SSD's så betyder det inte att de är dåliga i dagsläge. Har du ens tittat på några next-gen filmer för att se vilken... 14/09
Skicka en rättelse