#Godus är Peter Molyneux och #22 Cans #Populous-inspirerade gudsimulator. Man formar världen som man vill och hjälper sin blygsamma stam med människor att utvecklas till en imponerande civilisation. Och så kan man kriga mot andra spelare på nätet.

Igår släpptes en early access-version av spelet på Steam. Den kostar 166 kronor (19 euro) och ni hittar den här. Vill man veta exakt vad man får i betan kan man kolla på klippet nedan där Molyneux förklarar hur det ligger till.

Blir det ett spel med mikrotransaktioner så fäller jag en tår. 17/09 Det har iallafall det där beroendeframkallande trots balanseringen som är kvar att göra. 10 timmars spelande i helgen klockade jag , kunde inte spela mer då jag rensat alla kort , spelat alla utmaningar och inte låst upp mining som tydligen kan ge mer... 16/09 Hmm fick en kod i fredags. Får väl prova det senare när jag får tid 15/09 I början är det en himla massa klickande men sen bygger man "Settlements" och då samlar man in flera hus med ett klick, så det blir bättre. De gems som används i spelet (och som sägs ha använts i ingame-store i början av betan som snabbt plockades bort)... 15/09 Ah, såg det innan eller så kanske jag bara hade annotations avstängt. Tur det i alla fall, då finns det ju hopp för spelet iaf! 15/09 TotalKexet har gjort en Alfa Attack på spelet: www.youtube.com/watch?v=j0Y4OtDEfKA&hd=1 SE 15/09 Sen la han även till i en annotation att det är konfirmerat att denna gem store endast är online i den mobila versionen av spelet. PC versionen kommer ha andra, ingame sätt, att få tag på gems. 15/09 Han nämde även en ingame gemstore som med all sannolikhet är en cash shop i ett köp spel. Den där mekaniken var inte mycket bättre, och om jag får gissa så var den bökig med flit - för att på så sätt få en att vilja köpa genvägar... Det är en jävla cowc... 15/09 Jag kikade på Totalbiscuits Alpha Strike om Godus i dag och han hade lyckats skaffa sig någon byggnad för att slippa lite av allt infernaliskt klickande: youtube (https://www.youtube.com/watch?v=j0Y4OtDEfKA). 15/09 Ska inleda med en brasklapp och säga att jag mycket väl kan ha missat något, men... Godus känns som om det innehåller på tok för mkt babysitting/micro, man måste stup i kvarten klicka på varenda djävla hus för att få belief som man behöver för att göra... 15/09
Skicka en rättelse