Rockstars senaste alster tas emot med toppbetyg och hyllningar överallt. Vilket betyg skulle du ge spelet?

Åtta timmar innan #Grand Theft Auto V släpptes i tisdags lyfte #Rockstar recensionsembargot, och omdömena om nästa del i gangstersagan vällde ut på nätet. FZ belönade GTA V med 4 av 5 i betyg. Vilket gör oss till relativa snåljåpar, för betygssuccén är närmast total.

På Metacritic, sajten som tar fram ett snittbetyg utifrån betyg ett antal olika publikationer, har spelet i skrivande stund hysteriskt höga 98 respektive 97 av 100 i betyg. Siffrorna bygger på 37 Xbox 360-recensioner och 26 PS3-diton. Det lyfter GTA V till den absoluta toppen av all time high-listan, sida vid sida med #Half-Life 2, #Super Mario Galaxy och #Skyrim. Och #GTA III, #GTA IV, #GTA: Vice City och #GTA: San Andreas, förstås.

Du som hunnit spela GTA V ett par dagar – vilket betyg skulle du sätta?

Röster och betyg från några av våra nätpressgrannar:

– IGN.com – 10/10
"Det är en förfining av allt som GTA IV levererade för fem år sedan. Det är mer tekniskt fulländat på alla sätt, men också oerhört ambitiöst. Ingen annan spelvärld kan mäta sig med dennas storlek och omfång, och det finns skarpsinne bakom dess humor och förödelsepotential. [...] Det är ett av de allra bästa spelen som någonsin gjorts."

– Gamesradar – 5/5
"Världen är massiv och detaljerad, gameplayet närmast perfekt och trots några bleka sidouppdrag är storyn fylld av minnesvärda personligheter som känns mer genomarbetade än de allra bästa GTA-karaktärerna från förr."

– The Telegraph – 5/5
"Det utmanar resten av den storsäljande spelindustrin att försöka möta dess omfattning, och även med nya konsoler i sikte kan det ta ett tag innan något kan anta utmaningen."

– New York Times
"Tv-spel berättar sina egna lögner för spelarna: du är stark, du är smart, du är viktig, dina problem kan lösas om du bara försöker igen. Och Grand Theft Auto V är en av de vackraste, mest förföriska lögner som yttrats i vårt yngsta kreativa medium."

– Eurogamer.net – 9/10
"Det är det första spelet i serien där du känner att du kan gå i vilken riktning som helst och hitta något roligt att göra. Du kan gå ut på en golfbana och plötsligt upptäcka att du befinner dig i en hyfsad kopia av ett Tiger Woods-spel, och att det förbättras efter varje slag när Michael svär och slår klubban i fairway."

Självklart är det så, jag suktar efter ett bra Sp spel atm, och så får vi inte ens spela det om jag inte drar ner min standard och sätter mig framför ps3an eller 360n. Skulle inte klaga så mycket på göra så om nu jag skulle fortfarande sitta med en 386D... 20/09 Det bästa jag såg var en recension som gav det 10/10 och öppnade sin sammanfattning med "GTA V är inte perfekt, MEN..." Snacka om ironiskt sätt att betygsätta ett spel. 10/10 är PERFEKT och inget annat. 19/09 Det lär väl förmodligen inte komma till PS4. Förstår inte varför de inte skulle annonserat det ännu i så fall. 19/09 1:e oktober kommer detta http://www.rockstargames.com/videos/video/10983 19/09 Hörde att bilfysiken i spelet (dvs körkänslan) är rätt så rutten, att det känns som att bilarna knappt väger något. Stämmer det så är ju spelet definitivt inte top notch, med tanke på hur stor del av spelet där bilar ändå är inblandade. Hoppas någon hac... 19/09 Endast en strippklubb? Eh va fan, vilket steg tillbaka.. 4an hade dubblet så många, pixlade boobs, är det inte därför man spelar? SARKASM! ;-) Näe men ikväll ska detta spel spelas, har gillat de tidigare spelen i serien så det blir nog kul! 19/09 Du tycker att det är rätt begränsat och menar att du kommer "gå postal på en random gata i tristess" i ett spel som du inte har spelat? Din kommentar får dig att låta som en pojke i puberteten. 19/09 Detaljrikedomen är helt fantastisk! Ett sånt sug att bara spela mer och mer har jag inte haft på åratal! 19/09 nog för att det finns fps drops, men det är inte hela världen, är imponerad att det flyter såpass som det gör på mitt ps3, gta v är klockrent, den detaljrika världen, alla saker att göra, dom levande karaktärerna får mig att förbise att det inte är full... 18/09 Har du erfarenhet av det själv? Eller är det en klassiker såsom att en "kompis" brukar göra så? 18/09
Skicka en rättelse