Trots att auktionshuset avlivas finns det inga planer på att rycka nätverkssladden.

Lite som en överraskning meddelade Blizzard att det omdebatterade auktionshuset kommer att stängas ner i mars nästa år. Trots detta finns det för närvarande inga planer att slopa onlinekravet för #Diablo 3, trots att miljontals kan besöka ett nedkopplat helvete på konsoler. Till Rock Paper Shotgun skriver Blizzard följande rader:

Vi har inga planer på att implementera ett offlineläge. Medan onlinekravet gjorde auktionshuset möjligt var det aldrig en avgörande faktor i vårt beslut att göra pc-versionen av Diablo 3 beroende av en internetuppkoppling. Spelet är byggt för att utnyttja Battle.net till fullo, såsom sömlöst sparande av karaktärer på servern, fuskskydd och mer.

Jag anser att man ibland måste vara nöjd med vad man får. Att blir av med auktionshuset var en av de stora grejerna för mig så det räcker för mig. Alltid online....ja, jag tar det. Störigt när anslutningen bryts och man hamnar i menyn igen fast det finn... 23/09 Jag har ägt D2 sedan det släpptes och har inte spelat online en enda sekund. Jag har inget intresse överhuvudtaget för multiplayerspel. Jag har provat flera stycken och aldrig förstått grejen. 20/09 Men det är ju det alla dessa DRM leder till, mer piratkopiering. 20/09 pft "gilla läget" är saker som nitiska chefer säger när dom inte vill att deras beslut ska bli ifrågasatta :P 20/09 Antagligen om/när piratkopieringen blir ett (tillräckligt) stort problem. Så,... dom prioriterar inte PC för att PC-spelare piratkopierar och ert svar på det är att piratkopiera mer? Hur tänker ni nu? Kopieras det ännu mer så kommer dom bli än mindre... 20/09 Om vi vänder på det då. När kommer tvånget till online-läge för konsol? Som jag skrivit tidigare. Det hade vart bättre att vänta på en fungerande piratad version då utvecklarna ändå bara skiter på oss PC spelare. Detta var ett dåligt köp trots att det... 20/09 Jo, det är nog så. 20/09 Rent tekniskt är det lätt löst, men eftersom blizzard är livrädda för piratkopiering så lär det aldrig ske. 20/09 Jag har köpt spelet och vill gärna spela spelet offline, utan "lag". 20/09 Du behöver inte ens ha MP på ett offline läge, för de enda som vill ha detta är uppenbart folk som inte vill köpa spelet. Men ta inte bort möjligheten att spela spelet singleplayer utan att koppla upp sig! 19/09
Skicka en rättelse