Efter att Hampus förra året skrev om svärdkonstsimulatorn #Clang, började han leta referenser till #Half-Life 3 på heltid. Något som lett till att vi andra fått försöka hålla koll på hur det går för Neal Stephensons spel. Svaret är inte direkt lysande.

Spelets Kickstarter drog in över 526 000 dollar, vilket är en hel del pengar. Detta är en hel del pengar som nu är slut, och Stephenson får istället leta efter andra finansiärer. Om inte detta går vägen, då har vi fått vårt första(?) misslyckade Kickstarter-projekt.

Fatta hur jävla LITE pengar 500 000 dollar är (typ fyra utvecklare under medellön i ett år). Den sanna scammen sker när utvecklarna lurar finansiärerna att det går att göra spel på så lite pengar. 22/09 Hur kan man misslyckas med ca 3 miljoner kronor att göra ett spel. Jag förstår mig verkligen inte på hur budgeten går till hos kickstarters som får så sjukt mycket pengar. Fatta hur jävla mycket pengar 500 000 dollar är, tänk om DU hade fått det en dag... 22/09 Det är folket eget fel. Man väljer själv Jag har fundat ca 15 spel där.. Många av dom har släpps och flera är på bra väg. Jag fundar inte mr hemlös för att han ska göra diablo 4. 21/09 Fick nyligen min Steam-kopia av Takedown (http://www.kickstarter.com/projects/355932838/crowdsourced-hardcore-tactical-shooter) så visst finns det projekt som klarar sig och levererar. Occulus Rift är en annan som snart kommer leverera. Android konsolen... 21/09 Någon ska ju vara först att missa också. Hur många kickstarters har tagit sig i mål? Det är väl ett gäng? 21/09 text Ändå en scam. Deras pengar gick ju till annat.... 21/09 Alla backers fick sina spel till slut. http://www.escapistmagazine.com/news/view/126495-Board-Game-Company-Rescues-The-Doom-That-Came-To-Atlantic-City 20/09 Kickstarter känns som ett skämt när folk lyckas dra in enorma summor utan vare sig affärsplan eller grundläggande kunskaper i ekonomi eller spelutveckling. Konsument-ansvar, vad är det? 20/09 Viktigt när man lägger pengar på kick starter är att försäkra sig om att utvecklarna har den kunskap och kompetens som krävs för att ro projektet i hamn. Om vi börjar ställa högre krav redan i Kickstarter fasen så kommer färre projekt misslyckas. När... 20/09 Finns även ett kickstarter-fall där en annan snubbe inte gjorde, i detta fall, ett brädspel med pengarna. Han finansierade istället sin flytt och hade lite kul istället! http://valleywag.gawker.com/kickstarter-project-canceled-after-dude-spends-all-the-... 20/09
Skicka en rättelse