Intrycken har varit minst sagt varierade när vi visat film och bilder från det actiontunga onlinerollspelet #Deep Down. Vissa tycker det ser häftigt ut, andra tycker det mest hör hemma i soptunnan. Och nu kommer ytterligare en aspekt som lär dela upp spelarna i två läger: Det Playstation 4-exklusiva spelet kommer bli free-to-play.

#Capcom avslöjar detta under Tokyo Game Show. De siktar på att ha en öppen beta redo när Playstation 4 släpps i Japan, vilket är den 22 februari. #Sony följer #Microsoft och kommer kräva månadsavgift för att man ska få spela online på Playstation 4, men med free-to-play-spel är det upp till utgivarna själva att avgöra prissättning. Vi kan ju anta att det inte blir någon månadsavgift för Deep Down och samtidigt hålla tummarna för att det inte blir pay-to-win av alltihop.

Källa: Polygon

Ja det håller jag med om, jag är inte någon större fantast av de spelen just för att jag inte spenderar några pengar på "shoppen". Jag tänker mer i banorna som t.ex. WoW (då jag spelade det mellan vanilla och början av cataclysm). Då är/var den större... 22/09 Där försvann intresset för det här spelet. 22/09 Jag brukade också tänka så, men insåg sen att jag hade fel. Faktum är att om du låser upp ett nytt vapen som är bättre än det förra, och du kan låsa upp det snabbare tack vare att du betalade för en XP boost, då är det pay to win. Varför skulle det vara... 22/09 En XP boost är inte nödvändigtvis P2W. I ett mmo t.ex. har din level lite med helheten av spelet att göra. Och även i fall likt BF/COD då du låser upp vapen. Däremot om du kan låsa upp bättre vapen eller bättra på de vapen du får med övriga betalningar... 22/09 Du har rätt dotque, det är precis som du skriver. Allt som ger dig fördelar i och med att du betalar är pay to win. Med andra ord: - Om du betalar för premium account och får mera XP än de som inte har premium - pay to win - Om du betalar för XP boosts... 22/09 Det är ju fan exakt samma sak? Om du boostar dig själv och lvlar upp för att få bättre vapen eller om du bara köper dig ett bättre vapen, vad spelar det för roll? 22/09 Sen finns där Rift, där du inte behöver betala en krona öht, men ändå kan göra allt och få allt i hela spelet. 22/09 Jag tror han syftar på P2W. Beroende på vilken typ av genre det är och hur multiplayer delen är. Om du vid lvl 30 normalt får ett vapen (som alla får d.v.s.) så fungerar xp boosts bra. Men om du även kan betala för att det vapen du får även blir mycket... 22/09 Och där försvann detta spel ur mitt intresse. Finns bara ett spel jag kör med f2p som jag är nöjd med: dota 2. Resterande har bara lockat in en i början för att sedan höja svårighetsgraden x10 och enda sättet att ta sig visare har varit 1: farma farma... 22/09 Så du vill betala för att levla men inte för att bli bättre? Vad är meningen med det? 22/09
Skicka en rättelse