Nya läckor tyder på att spelarantalet i Grand Theft Auto 5:s onlinedel kan fördubblas.

Om en dryg vecka lanseras onlineläget till #Grand Theft Auto V och det har sedan tidigare varit bekräftat att upp till 16 spelare ska kunna tampas i multiplayer. Nya uppgifter från de läckta GTA V-filerna tyder dock på att spelarantalet kan fördubblas.

Sajten Cinemablend har rotat i koden och hittat information som både skvallrar om flerspelarlägena och att 32 personer ska kunna njuta av dem samtidigt. Förutom race oc h olika deatchmatchmodeller väntar också ett öppet läge där du och dina vänner kan hitta på valfria otyg i Los Santos, samt ett Crooks and Cops-läge.

Med tanke på spelet redan är släppt, och det på baksidan står "2-16" spelare klart och tydligt kanske detta är data som syftar på det väntade släppet till PS4, Xbox one och PC någon gång nästa år.

Det klarade man av galant för över 10 år sen också.. 24/09 Bekräftat av RockstarGames twitterkonto (runt kl 17 svensk tid idag) att ryktet är falskt. Citatet lyder: "@Stemo666 Not sure where that rumor came from but GTA Online will support 16 players." För er som tvivlar så kan ni ta och kolla till höger i länk... 23/09 16 är på gränsen på för lite enligt mig. 32 räcker gott och väl. Mer än så behövs inte. Spelade mycket DayZ och det var sällan vi betydligt mycket fler än 32 på samma server. Ibland kanske 40~50 stycken och ändå var det tillräckligt med folk. DayZ ön... 23/09 Kommer nog hålla mig till coop läget ändå så 16 är rätt mycket. 23/09 För er som letar efter fler hints om PC release datum: http://www.product-reviews.net/2013/09/21/gta-v-pc-release-date-excites-elites/ 23/09 Av de trailers jag fått sätt har jag förväntat mig en MMO värld. Alltså hundratals spelare. Gäng möter gäng etc. Det här är ju bara löjligt. GTA SA:MP klarar 200 spelare utan problem och det är ett gratis mod! 23/09 Med tanke på hur stor världen är så kommer den nog kännas rätt tom om man bara kan vara 16st i den. Jag hoppas att man kan skapa egna låsta servrar, utifall man vill vara ett gäng polare som spelar tillsammans och inte vill ha random idioter hoppa in... 23/09 Spelar man SA-MP (San Andreas Multiplayer) så har ju vissa servrar flera hundra spelare, är lite annat det. Men blir väl svårt att köra något sånt över XBOX/PS då det inte direkt finns några regler allt följa då det inte är privata servrar. 23/09 Kanske. Men spelas inte GTA V på denna generations konsoler, alltså PS3 och XBOX360? 23/09 Tror 16 räcker gott och väl i ett spel som GTA, 32 är välkommet dock om det stämmer. Men mer än det skulle nog bara leda till totalt haveri. Ser mest fram emot free-roam och att glida runt med polarna i ett gäng som man gjorde i red dead redemption. 23/09
Skicka en rättelse