Spår på Rockstars hemsida tyder på att riktiga pengar kan användas i multiplayer.

Multiplayerdelen till #GTA V släpps om en vecka och nya uppgifter, hittade på Rockstars egen sajt, tyder på att du kommer att kunna köpa spelvaluta för riktiga pengar. Informationen är plockad från gömda filer från spelets egen digitala butik, där bland annat följande text hittades.

Kontanter är kung. Lös dina finansiella problem och få vad du vill i Los Santos och Blaine County genom att köpa kontantpaket till Grand Theft Auto Online. Alla köp blir automatiskt överförda till din karaktärs bankkonto. Spendera dem klokt, monetär terapi är flyktig.

Mikrotransaktioner i spel är en het potatis och det spekuleras nu kring om det var en av anledningarna till att GTA Online släpps vid en senare tidpunkt.

Standarden höjs ständigt. Man räknar med bättre grafik och multiplayer. Likadant med allt annat. Köper du en ny bil idag så räknar du med att bilen är utrustad med t.ex AC, elhissar, servo mm. Eller ser folk fortfarande nämd utrustning som extra? 26/09 Haha! :) Nåväl, det är iaf pengar Rockstar kan skyffla in i GTA 6. Med tanke på hur mycket GTA 5 kostade att utveckla lär dom behöva en slant. ;) 26/09 Jag är med dig och tycker själv det är konstigt hur man kan tänka sig att byta år ut och år in när uppgraderingarna i ett spel är så liten. Jämför med ex. filmbranschen kommer det en ny film varje år i en serie filmer så floppar de allt som oftast till... 25/09 När jag dragit in 800 miljoner dollar på 24 timmar kan han gärna få säga det till mig! ;) 25/09 Sen när är GTA ett multiplayer spel? Sen när är Battlefield ett singelplayer spel? Sen när är GTA Online ett P2W? Sen när är ordet eller för komplicerat för att skriva utan förkortning? Sen när är det brukligt att någon som inte vill köpa ett spel gnäll... 25/09 Sen när är GTA ett multiplayer spel? 25/09 Det stämmer, men det finns andra exempel där skillnaden inte är så stor mellan spelen. T ex som tidigare nämnda fotboll- och ishockey-spel, där i princip bara laguppställningen är skillnad. Varför köper spelen om det bara är ändringar i laguppställning?... 25/09 Ja det har varit lätt för spelbolagen att tjäna pengar trots att det ibland finns allvarliga brister. Tror mycket av det har att göra med att spelbranschen är lite unik. TIll skillnad från ex. bilbranschen kan du välja bland många tillverkare som ger... 25/09 Det jobbigaste med allt är ju att även om många klagar, så är det tydligen fler som köper det. Då fortsätter dom ju i samma stil. 25/09 Mm kom på att jag nog menade Tiger Woods 12 dock och inte 14. 14 är väl det senaste släppet ? :P Jag är lite yr i mössan och för be om ursäkt för detta. haha ja jösses du. EA är ..vad ska man säga.. inte så roliga. 25/09
Skicka en rättelse