Kinect till Xbox one är ett rejält kliv framåt, där flera personer kan spela samtidigt utan problem. Där kameran ser vilken spelare som håller i vilken handkontroll och kan scanna av ditt ansikte för att skapa en snarlik avatar i maskinen. Ja, den kan till och med läsa av din hud för att avgöra hur andfådd du är. Och du kommer vilja prata med den, för det är enklare än någonsin förr.

Ungefär så där har det låtit när #Microsoft talat sig varma om den nya versionen av Kinect som kommer med varje Xbox One-enhet. Och ingen kan klandra dem för att de lyfter fram fördelarna med sin egen teknik. Frågan är bara hur väl det stämmer överens med verkligheten?

En skribent hos Kotaku har testat tekniken och är inte särskilt imponerad. I #Kinect Sports Rivals tog det hela tio minuter att scanna in ansiktet med Kinect för att skapa en avatar i spelet – som bara blev "ganska lik" honom själv.

Sen tog han sig an en klättervägg i spelet. Han upplevde det som att rörelserna i spelet inte var särskilt responsiva eller representerade det han gjorde framför kameran. Ungefär samma intryck fick han när han testade att åka wakeboard.

Vi får hoppas att det här är problem som enbart gäller Kinect Sport Rivals och inte beror på Kinect-tekniken. Läs hela artikeln hos Kotaku.

Jag är inte så sugen på just Xbox men det hade ändå varit ett steg framåt för spelbranchen ifall Kinect fungerade bra. 26/09 Jag beklagar sorgen. ;) Nej de har ju lagt en del på att marknadsföra playstation oxå ;) Nemen lite seriöst OT med då så vorde det tråkigt om tekniken inte höll måttet även om jag inte är över förtjust i MS så gillar jag ny teknik även om jag tror mer... 26/09 wtf? på e3 så var ju kinect bättre än skivat bröd...man såg i presentationerna hur den exact följde rörelserna från test personerna....det luckta ganska så unket om det är clunky nu.....i sådana fall är det ju inte samma hårdvara i e3 maskinerna som i... 26/09 Shiet, vissa gärna var jag kan ta och få tag i ett rymdskepp och besöka andra galaxer irl. Till priset av ca 300 usd. 26/09 Intressant vad folk har kunskap om Kinect och dess prestanda. Klagar någon som testat den är det uppenbar "smutskastning" men skriver någon att den är bra är det "sanning, tveklöst och helt objektivt", eller så låter det iaf :P De som köpte Kinect 1 vet... 25/09 Vi har ju rapporterat om tekniken tidigare här (http://www.fz.se/artiklar/nyheter/20130824/scanna-ditt-ansikte-i-kinect-sports-rivals). Och tjejen där verkar ju ha en positiv erfarenhet av Kinect. Kan för övrigt försäkra att det från min sida inte handl... 25/09 Just when we all thought it was over.... http://stream1.gifsoup.com/view6/2078100/superhero-funeral-o.gif Det går verkligen inte bra för XboxOne PR:en nu... 25/09 Rift kan bli nice, fast några som provat det har blivit illamående ungefär som sjösjuka, men prova kommer man göra för man minns ett spelprogram på Z tv för en massa år sen där dom hade en vr hjälm och nåt spel och har viljat prova vr sedan dess. 25/09 Håller med. Har läst hur många förhandstittar som helst som bara har positivt att säga om den nya Kinect. Men såklart kan inte FZ skriva om detta. 25/09 Sant, flera har sagt att nya kinect ska vara riktigt bra med snabb respons och kunna avläsa ansiktsutryck, fingerrörelser mm. Som väl är så bryr man sig inte om vad andra tycker, man provar själv om något är bra eller dåligt. Man tycker synd om folk som... 25/09
Skicka en rättelse