I måndags klockan 19:00 tillkännagav Valve SteamOS, ett nytt operativsystem som baseras på Linux och kretsar kring företagets digitala nedladdningstjänst Steam. Du skulle bland annat kunna strömma spel från din dator till ett mediecenter i vardagsrummet. Företaget själva kommer ta fram en rad olika maskiner anpassade för just detta.

#Valve samarbetar med olika parter för att leverera maskiner som är anpassade för att köra SteamOS. De själva har gjort en kraftfull prototyp som de kommer skicka ut till 300 Steam-användare för test i det verkliga vardagsrummet. Maskinen skall vara lätt att uppgradera.

– Underhållning är inte en en-som-passar-alla-värld. Vi vill att du ska kunna välja den hårdvara som är bra för dig. Därför arbetar vi med flera parter för att ta fram en mängd olika maskiner för Steam-spel under 2014. Alla kommer att kunna köra SteamOS, skriver #Valvesin hemsida.

#Valve meddelar även att du självklart kommer att kunna bygga ihop din egen maskin och att även SteamOS kommer vara helt öppet. Du kommer dessutom att kunna ladda ner källkoden för att anpassa systemet till just din maskin.

Då väljer jag ett 3 minuter långt klipp där du framför kycklingdansen till tonerna av lämplig musik! :D 27/09 Bra med fler alternativ till Microsofts "Windows"-dominans. 27/09 Är i samma båt. Om jag fattat rätt så kan du spela steam spel på tvn som en konsol. Samt streama spel från din pc till tvn. 27/09 Har redan kopplat min dator till platt-tv:n, varför behöver jag en sån här?? Det gör jag inte! Om man har lite vett, så vet man hur man kan göra sin dator till vad steambox erbjuder. Och man behöver ju ändå en dator att streama från, så vad är poängen?... 27/09 De har en stor del av distributionen av pc-spel(kanske för stor). Dock finns det alternativ, vilket gör att de inte kan göra vad som helst, då folk kan byta. Alternativ som har kommit upp på senare tid: Origin, gog, greenmangaming (kommer inte ihåg vad... 26/09 Jag är dock lite orolig hur detta kommer bli till framtida spelsläpp via Steam. Troligen kommer ett nytt krav att införas från Valve att spel som vill släppas via steam kommer vara tvungna att även komma med en version som fungerar till SteamOS. Så när... 26/09 Vet inte om det kommer som en chock för dig men jag är ganska säker på att Steam i stort sett redan har den ställningen som oberoende distributionskanal för digitala nedladdningar av PC-spel. Du får nog antingen se dig om efter ett bra skyddsrum eller... 26/09 Android är perfekta exemplet. Inget av det senaste 3D spelen nyttjar ens 4 kärniga mobiler. Det räcker med en medelmåttig tvåkärnig mobil för att du ska kunna spela alla det senaste spelen utan problem. Det är ingen slump heller att det inte finns några... 26/09 Nej. Steam Machine är inte EN konsoll. Det är en uppsjö av olika konsoller, med olika hårdvara, som även kommer att kunna uppgraderas. Se hur det fungerar med Android-mobiler. Har du en gammal mobil så kan du inte spela de senaste 3d-spelen. 26/09 Jag kör med en sån här för trådlös HDMI: http://www.deltaco.se/products/items/itemid/(HDMI-WLS)/index.aspx Och det funkar skitbra för mig. Avstånd mellan dator och TV är knappt tio meter och det är inga väggar emellan. Jag har funderat på att ta upp mot... 26/09
Skicka en rättelse