Förr i tiden la sig konsolerna på samma prestandanivå som pc när det vankades ny konsolgeneration. Men det var då, och dit kommer vi aldrig mer återvända om man ska tro Nvidia-chefen Tony Tamasi.

– Det är inte längre möjligt för en konsol att uppnå bättre grafik än pc. Förut, särskilt när Playstation och Playstation 2 släpptes, hade pc inte särskilt bra grafik, berättar Tamasi för Pcpowerplay.

– Ungefär när Playstation 2 lanserades så började 3D dyka upp på pc, men innan dess var 3D unikt för silicon graphics och motsvarande. Faktum är att Playstation 2 var snabbare än en pc.

Han fortsätter att berätta om hur Xbox 360 och Playstation 3 ursprungligen la sig ungefär på samma nivå som pc, och att de båda drevs av teknik från AMD och Nvidia. Detta för att all grafisk innovation utvecklades av företag som inriktade sig på grafik till pc. Nvidia spenderar 1,5 miljarder dollar varje år på att utveckla grafik, något de kan göra för att de säljer över 100 miljoner chip om året. Varken #Sony eller #Microsoft har råd att lägga lika mycket pengar, enligt Tamasi.

Men trots att konsolerna aldrig mer kommer kunna matcha pc-datorerna när det gäller grafik, så är inte allting elände. Han hyllar pc-arkitekturen i Xbox One och Playstation 4 och menar att det kommer bidra till att alla, oavsett format, kommer få bättre spel.

För mer specifika detaljer kring det här med grafik och teknik rekommenderas originalartikeln. Klicka här!

Tja, okej, du har rätt med att "PC är dyrt" är ett lite konstigt argument. Det beror helt på vad det är man är ute efter när det kommer till PC. :P I mitt fall är det jävligt dyrt, haha. Fast kan hålla med angående resterande argumenten. Fast jo, jag... 27/09 Du behöver inte "försvara" något, då jag inte har något emot konsol, äger flera stycken, och kommer köpa flera i framtiden, men jag börjar bli trött på folk som använder argument som "PC är dyrt" "Gillar inte Tbord/mus" "vill sitta framför tv:n och vill... 27/09 Nu bror ju det självklart på vad man anser vara de "bästa spelen". Själv anser jag att de flesta spelen som jag tycker är bäst inom en genre, kommer ofta till PC, men det är indie företag som skapar dem, därav är dem inte lika välkända. Alla här känner... 27/09 Självklart, jag spelar både på PC och PS3. Jag spelade enbart på PC i drygt 10 års tid och mest FPS. Till slut var jag så less på denna genre att jag började söka mig till andra genrer. Jag insåg då att väldigt många av de bästa spelen i andra genrer... 27/09 Börjar bli lite trött på att "försvara" det hela, då jag instämmer om att en PC fortfarande är det "rätta"/"bättre" valet men...om jag inte misstar mig så har t.ex PSN på sistone blivit oerhört förbättrat. Flertal titlar som sjunker i pris och även blir... 27/09 Du är medveten om att det kommer fler Spel till PC som aldrig dyker upp till konsol, en konsol spel som aldrig dyker upp till pc? 27/09 från 4k till 6k = 50% mer :) Ja, du behöver inte betala extra för online, Spelen kostar 25% mindre, så dem pengarna tjänar du ihop fort. Dessutom har du ett större utbud av spel, och du kan göra fler saker en bara spela/se på film. 27/09 Det är prisfrågor alltihopa. Att säga att en konsoll ALDRIG skulle kunna bli lika bra som PC är ren lögn. 27/09 Kanske du borde faktiskt läsa artikeln innan to häver ur dig såna dumheter? Har du den blekaste aning om vad för nätaggregat och kylning ett sådant system skulle kräva? Det skulle bli väldigt otympligt och bullrigt att ha i vardagsrummet, och det är jus... 27/09 Älskar spela med Game Pade på PC. Bättre känsla tillsammans med rekyl-vibrato än att mekaniskt pek-klicka ihjäl sina motståndare. Visst är det svårare att både sikta och walking-styra sin gubbe men GP men känslan är oöverträffad jämfört med mus och TB. 27/09
Skicka en rättelse