Bioshock-kreatören Ken Levine menar att Valves satsning är "modig och kraftfull". Men vad tycker du?

En som tar emot utannonseringarna av SteamOS och Steam Machines med stora famnen är Bioshock-seriens pappa, Ken Levine. Han tror vi ser en fortsatt trend som pekar mot mer öppna plattformar.

–Spelvärlden har redan demokratiserats med ting som Kickstarter, Humble Bundles och Steam Workshop. Du ger ett förtroende till publiken för att de ska hjälpa till med att förbättra upplevelserna. Det kräver också en viss öppenhet, berättar Levine för PC Gamer.

Levine har stort förtroende för #Valve och menar att deras idéer representerar något "modigt och kraftfullt". Och han verkar inte särskilt orolig för bristen på Linux-vänliga spel, eftersom steget från Mac till Linux är kort.

– Jag tolkar det som att det är ett operativsystem som designas kring gaming. Och det är rätt så öppet. Linux är ett medel som helgar ändamålen.

Levine säger avslutningsvis:

– I slutändan handlar det om: Kommer Valve erbjuda ett värdefullt erbjudande som attraherar människor? Eller om vi använder mänskliga termer: Kommer de ge folk vad de vill ha? För gamers är inte korkade. De kommer säga "Dra åt helvete, det är inte vad jag vill ha", om de inte vill ha det. Men Valve har varit mästerliga på att förstå att de måste leverera värde till gamers. De måste ge dig något som funkar för dig.

I skrivande stund återstår 34 timmar innan Valve annonserar sin tredje nyhet.

Bra med sådant här. Utmana Microsoft! 27/09 Som jag ser det är det bara positivt. Om Microsoft lyckas klanta sig ordentligt med Windows (och det är de ju på god väg att göra), så har vi ett alternativ. Om inte så kan det fungera som just Vavle presenterat det, ett bra HTPC OS som man kan streama... 27/09 Tror inte "Linux Only" är så långt borta om Microsoft fortsätter utveckla Windows i samma riktning som win8, och steam-maskinerna bildar en tillräckligt stor install base. Att forcera exklusivitet på samma sätt som konsolltillverkarna finns det ingen... 26/09 Nice att det kommer och så, men jag kommer inte att köra SteamOS. Jag har kvar mitt vanliga och kommer inte köpa någon speciell extra pc att köra SteamOS på för spel. Hoppas bara att steam inte gör något stort misstag att lägga till någon special tjänst... 26/09 fler linuxdistros ftw 26/09 Det handlar nog inte så mycket om att få Linux att bli mer mainstream, utan snarare att försöka minska Microsoft:s monopol på spelmarknaden. Newell har ju sagt flera gånger att han ogillar deras sätt att arbeta på. Finns det något företag som kan bjuda... 26/09 Varje gång Levine nämns läser jag ALLTID Lanvin och undrar varför ett fransk modehus kommenterar spelnyheter xD 26/09 Vet man om SteamOS är låst till just Valve eller kan jag slänga in vad jag vill? I så fall så ja tack gärna! 26/09 SteamOS ihop med att nVidia sa att de ska göra en liten ansträngning att fixa lite bättre drivrutiner till sina grafikkort till Linux tycker jag låter rätt spännande. Jag har inget att vinna på att det går dåligt för SteamOS så jag hoppas det går bra... 26/09 Jo, det var det jag menade. För den som gör mer än bara spelar är SteamOS inte ett alternativ. Skall man dual-boot, jovisst, det kanske går, men är knappast optimalt. Att köra dual-boot för att köra ett OS som är optimerat för spel går inte hand i hand. 26/09
Skicka en rättelse