Det har varit en spännande vecka för världens alla #Valve-fantaster. I måndags tillkännagav företaget SteamOS, ett nytt operativsystem som baseras på Linux och kretsar kring företagets digitala nedladdningstjänst Steam. Sen var det dags för Steam machines – maskinerna som ska nyttja det nya operativsystemet och armbåga sig in i varje vardagsrum. Och nu har de utannonserat sin sista nyhet: en handkontroll!

Jag vet, vi hade alla hoppats på det där spelet vi inte nämner vid namn, men det verkar ändå som om Valve kan vara någonting på spåren. Istället för analoga spakar använder kontrollen styrplattor som tillhandahåller större precision. Mitt på kontrollen finns en pekskärm som utvecklarna kan göra lite vad de vill med, till exempel lägga in olika knappar och funktioner. Handkontrollen ska fungera med alla spel som finns på Steam idag eftersom den lurar dem att tro att de spelas med tangentbord och mus. Vi kommer också kunna "hacka" kontrollen och använda den lite som vi vill.

Vill ha! Återstår o se om den är så exakt. Fast det största + är ju att jag äntligen kan äta chips utan att riskera o halka med tummen. :) 03/10 Det jag undrar är, om jag förstått det hela rätt. Jag kommer kunna streama mina spel på datorn till TVn, och spela dem med den nya handkontrollen? Hur kommer det vara med couch multiplayer då? Tex Diablo 3 som kommer till konsol, då kan man spela couch... 01/10 Vi måste missförstå varandra.. Jag har en pc TRÅDLÖS 360 xbox kontroller som inte har nåt lag alls. Så varför ska jag lägga pengar på Steam grejset när jag löser det hela med en hdmi sladd från pc:n? 30/09 Nä... Kontrollerna är trådlösa, samtidigt som de är gamla och använder gammal teknik, input lag blir rätt så högt. Xbox One kommer att sänka fördröjningen med 20% jämfört med xbox360, rätt så hög siffra. det du offrar med trådlöst är responstid, alltid... 30/09 Utveckling? Genom att presentera ny hårdvara för att göra något som går göra utan? Nja det vet i fan alltså :) 30/09 Jag har inget lag på min pc 360 xbox kontroller överhuvudtaget och tycker den är hur skön som helst. Måste vara nåt valve säljarknep du försöker köra här.. ;) 30/09 Ser ut som en kvinnlig sexleksak 29/09 Och för den delen har både hjul och sedan däck utvecklats en del genom åren, så detta kanske ska ses mer som utveckling än en helt ny uppfinning? 29/09 För att en 360 och ps3 kontroll suger? jättehög input lag. 29/09 Som en del redan nämnt, vad är meningen med det hela när man redan kan skicka bild från datorn till projektorn eller tv:n och lira med pc 360 xbox kontroller? Uppfinna hjulet på nytt? 29/09
Skicka en rättelse