Ett nittiotal amerikanska soldater kritiserade nyligen USA-militärens gratisspel #America's Army. Protesten genomfördes vid ett bås där spelet visades upp av armén vid ett evenemang i Missouri. Demonstranterna skanderade "War is not a game!".

America's Army är utvecklat av just den amerikanska armén och syftet är att rekrytera folk, något som spelet fått kritik för. Kritikerna i Missouri består av Irakveteraner och en talesman menar att armén lurar fattiga och minoritetsgrupper att ta värvning utan att egentligen veta vad de ger sig in i. Armén har valt att inte kommentera händelsen.

Ett filmklipp från protesten finns hos Youtube:

hahaa war is not a game... its a thingy.... 07/09 Ord så inihelvete på det. 07/09 De flesta soldater i USAs arme rekryteras från grupper med låg status i samhället, fattiga eller immigranter. Många rekryter kan inte ens läsa när de rycker in. Då detta är rekryteringsgrunden, USA har i nuläget inte värnplikt, så krävs det annorlunda... 06/09 Varför det får jag fråga? Vad är det som är så kul i mitt inlägg, snarare tragiskt!? 06/09 "A veteran (from Latin vetus, meaning "old") is a person who is experienced in a particular area, and is particularly used in Russia and the United States to refer to people in the armed forces. It often refers to retired armed services personnel. A vet... 06/09 Hahaha, nu fräste jag nästan ut kaffet genom näsborrarna över tangentbordet av skratt :D 06/09 Nu tycker jag du är respektlös mot de soldater som faktiskt har riskerat sina liv för sitt land. Säga vad man vill om kriget, men soldaterna förtjänar mer respekt än så. 06/09 Såvitt jag vet är inte USA i krig med Irak, officiellt sett, det är en okupation. Så de är ju knappast krigsveteraner och de har inte deltagit i något krig. Vill de märka ord så kan de få de tillbaka 06/09 Frågade jag dig eller? 06/09 Dum fråga? Är väl ett minimialt antal svenskar som någonsin varit i skarp strid. Jag utgår iallafall från att ingen jag har träffat hittintills i mitt liv har deltagit i strid med skarp ammunition (nej, övningen i skarpstrid i lumpen räknas icke!) gente... 06/09
Skicka en rättelse