Ett gäng utvecklare har besökt Valve och tafsat på deras gamepad.

I fredags drog Valve den tredje och sista kaninen ur sin hatt - efter operativsystemet SteamOS och den matchande hårdvaran var det dags för deras egen gamepad att göra entré. Två stora rörelsekänsliga rundlar istället för styrkors och knappar gör att den skiljer sig ganska markant från traditionella handkontroller men de första intrycken tycks vara lovande.

Exempel på Portal 2-kontrollerna med Steam Controller

I samband med avslöjandet höll Valve hov för en skara utvecklare och Kotaku har samlat på sig en handfull citat. #Super Meat Boy-skaparen Tommy Refenes har dessutom skrivit ett längre blogginlägg om upplevelsen. Och han verkar minst sagt petig.

När det kommer till hårdvara är jag väldigt, väldigt kräsen. Vi har en Razer-kontroll med konstiga knappar som klickar märkligt. Jag vägrar att använda den. Jag hatade att spela på PS3 när den först släpptes för att Sixaxis inte hade någon Dualshock och var för lätta. Jag spelade inget PS3-spel förrän jag köpte en Dualshock3. Jag bemödar mig inte ens testa Ouya-kontrollen för om andra klagar på fördröjning vet jag att med all säkerhet att jag kommer att märka av dem.

Han testade Steam Controller med både sitt eget utmanande plattformsspel och oförlåtande #Spelunky. Efter ett antal stycken ingående observationer sammanfattar han upplevelsen med följande mening.

Fantastiskt start, behöver några förbättringar, men jag skulle kunna lira vilket spel jag ville med den.

.

Men det beror på vad du spelar för något och vad du jämför med. Allting är relativt. Tex att styra en lådbil med ett rep går ju alldeles utmärkt men jag tvivlar det funkar speciellt bra i en formel-1 bil. Och det är ju det som är problemet. Spel genres... 01/10 Nä du kanske inte gör det, men det finns folk som bland annat jag som tycker det kan vara skönt att sitta med en kontroll ifall man inte vill spela seriöst. Spel är tänkt att spela för rolighetens skull och då spelar det ingen större roll vad man använd... 01/10 Har själv en PC till TV och sitter bekvämt bakåtlutad och spelar med mus. Ser ingen anledning till att använda en kontroll med sämre prestanda. 01/10 http://i.ebayimg.com/t/SNES-Triax-Turbo-Touch-360-Control-Pad-Video-Game-Controller-Super-Nintendo-/00/s/MTIwMFgxNjAw/z/EPIAAMXQHU1Rt51q/$%28KGrHqMOKo4FGTUz8lf!BRt51qh4,g~~60_35.JPG 01/10 Det kommer alltid vara svårt i rts tom för lol som är så simplistisk. 30/09 Kommer jag kunna spela League of Legends i en hyfsat hög nivå i tävlingar med denna kontroller eller ska jag fortsätta använda mus o tangentbord? 30/09 Bara för du spelar med dosa innebär det inte att du automatiskt får dålig styrning, det där är rent skitsnack för att folk vill ha något att gnälla över. Jag tycker det är bekvämt att kunna sätta mig bakåt med en handkontroll och njuta av spel än att... 30/09 Den dåliga styrningen i GTA V ligger i spelmotorn och låg fps, inte med vad för kontroll du spelar med. 30/09 Är de "alt space alt" liknande knapparna en superhemlis? 30/09 SID 6.7, Jag anser att sitta framför TV:n och spela med mus och tangentbord är en riktig downer jämfört med handkontroll. Det låter som om du inte är bra på att använda handkontroller, helt enkelt. Då förstår jag att du tycker att det är dålig kontroll.... 30/09
Skicka en rättelse