David Cage har pratat med Vg247. Ämnet är förstås storspelet #Beyond: Two Souls – som ska lära folk att spel inte bara handlar om att skjuta.

– Vi vill säga till hardcore-spelarna: Ja, det finns fantastiska spel där ute, som GTA och Call of Duty, men det vi gör handlar inte om att skjuta. Det är annorlunda. Testa, om inte annat för samhällets skull, för alla spel handlar inte om våld. De handlar om många olika saker, säger Cage.

– Det finns väldigt intressanta indiespel just nu som utforskar olika reaktioner som inte har med våld att göra. De försöker göra mediet starkt. Det händer definitivt någonting i branschen just nu och vi borde uppmärksamma det. Det är intressant för tillsammans med Ellen Page och Willem Dafoe har vi kunnat öppna dörrar. Folk som aldrig förut pratat om tv-spel börjar bli intresserade. Med Beyond handlar det om att visa folk att alla spel inte är likadana, att inte alla handlar om att skjuta.

Kan Cage skapa magi med stjärnglans som får allmänheten att omvärdera spelmediet? Om lite drygt två veckor vet vi svaret.

Willem Dafoe på bilden eller? ser ut som han iallafall :D Edit: Kollade lite på deras hemsida och såg att så var fallet, givet köp bara därför (: ! 01/10 Det finns ingen definition av "hardcore gamer". Det är ett flummigt ord som betyder olika saker för olika människor. 01/10 Huvudsaken är väl att man har roligt, oavsett om man spelar eller inte? ;) 01/10 För att inflika lite i hardcore-diskussionen: För mig är hardcore inte vad man spelar utan hur man spelar. Det är inget uttryck jag använder särskilt ofta, men om du alltid försöker ta alla achievements och övar för att alltid hamna överst på poänglisto... 01/10 Det är komik på ännu högre nivå när någon tycker att man är mer eller mindre "hardcore" beroende på vilken hårdvara man spelar på. 30/09 1. Harcore Gamer Someone who plays video games as a primary hobby. They tend to spend large amounts of time playing games, often in excess of two or three hours a day. Hardcore gamers tend to care less about graphics then casual gamers. While some speci... 30/09 Denna elitsm..... Fjantigt säger jag. "Hardcore" - Ett ord som ofta missbrukas av människor som måste hävda sig själva för att må bra. 30/09 Ja det är ju så jag alltid tänkt mig, typ iaf, en hc gamer... men verkar nästan som det är många som anser att bara för att det är på konsol så är det inte hardcore 30/09 En som klarar Infocoms "expert" titlar som "Suspended" utan guide. En som spelar spel som har manualer som är tjockare än 100 sidor och som kräver att man läser den för att förstå spelet... En fortfarande sitter med en Apple II hemma för att kunna spela... 30/09 Okey, vad gör pc mer hardcore än konsol? Hardcore... alltså vad är en hardcore gamer? 30/09
Skicka en rättelse