Svenska spelföretag skriker efter duktiga och kreativa utvecklare. Med anledning av detta har GameJobs.se slagit upp portarna, en sajt vars uppgift är att förmedla jobb i branschen. De vänder sig till både arbetssökande och företag, och målet är att göra det enklare för företagen att hitta lämplig arbetskraft.

Upphovsmannen Marcus Legler säger följande:

"GameJobs.se minskar både tid och krångel eftersom företag bara når redan kvalificerade människor. Vi är snabba, kostnadseffektiva och har ett fantastiskt nätverk. Dessutom är vi riktigt trevliga också. Samtidigt som vi riktar oss till etablerade företag och redan erfaren personal är förhoppningen att också hjälpa in nyutbildade utan ett jättestort kontaktnät i branschen."

jodå, jag läser! :-) Tack för tipset rasion! Och AgamemnoN: Utbildning eller djupa specialkunskaper är vad företagen letar efter...fast det är klart, grym talang funkar också. 11/09 Nej men det är lättare för arbetsgivarna att hitta den relevanta kompetens dom söker. Och personligen skulle jag själv aldrig anställa någon utan dokumenterad arbetslivsefarenhet, certifiering eller nån form av högre utbildning inom något relevant områd... 08/09 Så om man bara vill jobba på ett spelföretag utan nån egentlig utbildning i spelutveckling, e man körd då? :P 07/09 Tjo Marcus. Vetefasen om du kommer läsa detta men jag rekommenderar iaf att ni har någon sorts system för att filtrera relevanta utbildningar annars kommer ni få en himla massa mail från 14-åringar som tror dom är nästa Carmack. 07/09 Kul att så många gillar initiativet. Jag tänkte svara på några tankar som dykt upp: 1. Ja, vi är medvetna om att designen inte är superhet, kanske till och med fattig men som Shimo skrev: Behövs det mer egentligen? Sedan riktar vi oss till branschen och... 07/09 Söker man där hamnar man säkert på nån spelbutik. Hade varit lite mer intressant om dom visar vilka företag som söker folk. 06/09 Trevligt! :) 06/09 speljobb då menas 3D-grafiker och programmerare eller? 06/09 ush vad störande sida... Vill dom inte att man ska kunna se företagen som söker ? Kanske vill dom mörka det för att inte företag har lagt upp annonser. 06/09 worst.page.ever men bra initiativ som sagt 06/09
Skicka en rättelse