Ny uppdatering gör det möjligt att använda den biffiga gamepaden som skärm.

Det är ingen nyhet att du kan spela #New Super Mario Bros. på Wii U direkt på gamepaden men en ny firmware gör det möjligt att även köra upp Wii-titlar något mer mobilt. En liten begränsning finns dock - du måste fortfarande använda en separat wiimote då Nintendos tekniker inte verkat ha löst någon direktinmatning från kontrollen.

Uppdateringen gör det också möjligt att koppla in ett usb-tangentbord samt implementerar en smidig ikon i menyn för att komma åt din vänlista snabbare. Se den kompletta listan bakom länken nedan.

Det har som gjort nu ju? ;) 01/10 Visst hade det varit skönt, men alla spel som utnyttjar Wiimoten, och speciellt dom som utnyttjar den fullt ut, skulle behöva göras om. Och då skulle jag hellre velat att dom tar sin tid och gör en HD remake i stället som är anpassad för Gamepaden och... 01/10 Dock kommer det aldrig fungera för SS och spel som har byggts upp på samma sätt. Spelet är helt baserat på att du använder en wiimote 01/10 Men det hade varit jääääääääkligt skönt att slippa vifta med wiimote när man vill sitta ner i lugn- och ro och njuta av ett spel, te.x Zelda. 01/10 Det är inte tänkt att du ska sitta med Gamepaden i ena handen och Wiimoten i den andra. Det är tänkt att du ska ha Gamepaden ståendes framför dig i det medföljande stället i fall någon annan i familjen vill se på TV. Att lägga till stöd för Gamepaden i... 01/10 Antagligen så måste de skriva om spelen för att den nya handkontrollen ska funka. Det här är den enklaste/snabbaste lösningen. Ganska självklart att man inte kan spela Zelda eller andra spel som kräver "viftande" med den nya handkontrollen. 01/10 New features: "A feature to output video and sound to the Wii U GamePad when using Wii Mode¹ Users can choose to output to the TV and GamePad, or just the TV" Verkar bara gälla Wii Mode då tyvärr. borde inte vara svårt att fixa för dom tycker jag. 01/10 Det jag inte förstår är varför man vill spela på kontrollen om man måste använda en Wii mote ändå. 01/10 Det var en mycket unik uppdatering som får mig att skratta ännu mer åt konsolen som samlar damm här hemma. 01/10 <befogat nintendo-rage> Men vaffan.... är de dumma i huvudet? Hur svårt är det att få till det så alla spel får kontrollstöd via gamepaden. Menar de allvarligt att jag måste sitta med två handkontroller i händerna för att kunna spela på Wii spel via gam... 01/10
Skicka en rättelse