Darrig start för multiplayerdelen av Grand Theft Auto V.

Det blev en osedvanligt skakig start för GTA Online, multiplayerdelen av det nu två veckor gamla #GTA V som sjösattes vid lunchtid i dag. Kanske inte helt oväntat med tanke på hur många potentiella spelare det finns där ute i stugorna, men problemen är likväl massiva, både på PS3 och Xbox 360.

#Rockstar-supporten känner till bekymren, men frågan är hur mycket de kan göra innan det värsta kollektiva premiärsuget lagt sig och servrarna kan andas igen. Hur som helst, supporten listar några av de vanligaste problemen (se nedan) och förklarar att man... tja, letar lösningar. Kolla in dem om du vill, om inte annat för att se hur många du kan bocka av innan saker lugnar sig.

Rockstars lista med bekanta GTA Online-bekymmer:

  • Occasional "Rockstar Cloud Servers Unavailable" error message

  • Freezing sometimes while loading into first race in GTAO with "waiting for other players" on the screen

  • Intermittent "Failed to Host a GTA Online Session" error messages

  • Race Corona (start area, marker) occasionally not showing up for first race

  • Errors saying "Timed out when matchmaking for a compatible GTA Online Session to join"

  • Occasional errors about jobs failing to start or load

  • General issues with the Social Club site and Social Club features (slow loading,failed logins, emails not arriving, etc). For more information on Social Club status, please see: [http://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200357093]

  • Misc. network and server-related error messages, disconnections, or cloud server errors

Frågan är om någon lyckats komma igång och faktiskt spela GTA Online som det är tänkt. Hur har det gått för din del – har du fått servrarna att göra som du vill?

Vi är alla olika, hade singleplayer slutat funka nu när online kom så hade nog internet kollapsat av allt klagande. 04/10 NÄR SKA DE FUNGERA SOM DE SKA????? Har fortfarande inte kommit förbi tutorialen/racet i början! 03/10 Det är irrelevant för problemet ifråga. Jag blir inte mindre frustrerad eller irriterad för att singleplayer fortfarande fungerar när onlinedelen havererar än vad jag blir när detsamma händer ett spel utan singleplayerkomponent. Det var ju online jag... 03/10 Storyn har jag spelat klart. Men alla sidouppdrag och randomevent verkar bugga efter att jag försökt logga in på online. Stötte på ett x-head som randomevent ute i öknen som behövde skjuts till sin pojkvän nära staden och när det känns som det är klart... 02/10 Kan fortfarande varken spela online eller ofline. De som nämner CimCity tycker jag underdriver. Detta är mycket värre. Om man avinstallerar spelet och installerar igen utan uppdateringen, är sparningarna kvar? Men för vissa hjälper inte ens det = fortfa... 02/10 Ursäkta? 02/10 Ja, visst kan man lira GTA V singleplayer, men det är ju äpplen och päron. 02/10 Eller bara göra som dom gjorde så sparar de pengar till nästa grymma spel :) Se det som att skiten släpptes idag och inte igår, har spelat ett par timmar nu under dagen och det har funkat bra! 02/10 Det är jag helt med på, men man borde också vara beredd på det. Jag vet faktiskt inte riktigt hur det fungerar, men de borde väl kunna ha lite extra med kapacitet under lanseringen för att sen successivt minska när hypen är över liksom. 02/10 Grejen med t.ex. SimCity och Diablo 3 är väl att man inte kunde spela sitt spel över huvud taget, till skillnad från gta. 02/10
Skicka en rättelse